Pobeda Turaka, Švajcarska aut

Izvor: A G

Sreda, 11.06.2008.

22:47

Default images

Fudbaleri Turske pobedili su Švajcarsku 2:1, u drugom kolu A grupe na šampionatu Evrope u Austriji i Švajcarskoj. Švajcarci su poveli golom Jakina u 32. minutu, ali je Turska do preokreta i pobede došla golovima Senturka u 58. i Turana u poslednjem minutu utakmice. Turci posle dva kola u A grupi imaju tri boda, dok su se Švajcarci ovim porazom oprostili od šampionata, jer su poraženi i u prvom kolu od Češke.

Tim Kebija Kuna izgubio je i drugi meč na ovom šampionatu, iako ni na ovoj utakmici nisu bili slabiji od protivnika. Ipak, pamti se samo rezultat, a on govori da ko-domaćin posle dva kola ima nula bodova i nema više izglede da se plasira u četvrtfinalu.

Sa druge strane, Turcima je ova pobeda ostavila nadu da mogu da prođu dalje, i meč protiv Češke u poslednjem kolu odlučiće ko će od dva tima u četvrtfinale.

Statistiku sa utakmice pogledajte ovde.

Meč je igran u Bazelu po pravom nevremenu, pošto je tokom većeg dela utakmice padao jak pljusak.

Turci su utakmicu otvorili odličnom pas igrom na sredini terena. Kiša je ipak ubila takvu igru, i u nastavku je bilo izuzetno teško za oba tima. Lopta je po takvom terenu konstantno zaustavljana, što je bio i sličaj kod vodećeg gola Švajcaraca.

U 32. minutu Derdiuk je dobro prošao po desnoj strani i centrirao a lopta se ukopala na drugoj stativi i na nju je natrčao Jakin za 1:0.

Švajcarci su se u novonastalim uslovima bolje snašli, a Barneta i Behrami su imali puno prostora na krilima.

Ubrzo nakon vođstva Švajcarci su trebali da dupliraju prednost. Ovoga puta Behrami je bio asistent sa desne strane, a Jakin je u sličnoj situaciji kao kod gola ovoga puta promašio.
AP
Drugi deo Turci su počeli znatno konkretnije pošto su se napokon prilagodili na uslove za igru. Tunčaj i Nihat počeli su odlično da kombinuju, i Turci su izjednačili posle sat vremena.

Asistent je bio Nihat, koji je uputio odličan centaršut sa leve strane za Semiha Senturka koji je odličnim udarcem glavom savladao golmana Švajcarske za 1:1.

U međuvremenu, oba tima počela su da igraju znatno agresivnije što je proizvelo puno oštrih startova. Žute kartone dobili su Hakan Balta, Aurelio i Tunčaj za turke, i Derdiok za Švajcarce.

Što se meč više bližio kraju, tenzija je bila sve veća, a oba tima su igrala otvoreno. Šest minuta pre kraja golman Turske Vokan spasao je sjajnu priliku Jakina, a pobeda Turaka stigla je u drugom minutu nadoknade.

Gol je postigao Turan posle odlučne solo akcije. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog defanzivca Švajcarske i savladala Benalja. Bio je to nesrećan kraj za Švajcarce koji su na ovom šampionatu pokazali dosta dobru igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: