B92 Sport EURO 2008 Reprezentacije

19. jun 2008. | 18:35

@@textad_title@@
@@textad_text@@
@@textad_link@@

Defanzivac reprezentacije Holandije Halid Bularuz stavio se na raspolaganje selektoru Marku van Bastenu za meč sa Rusijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, iako mu je u sredu umrla prevremeno rođena ćerka.

Bularuz je u sredu napustio trening kamp Holandije i otišao u bolnicu sa suprugom koja je imala komplikacije u trudnoći. On je bio u startnoj postavi reprezentacije na sve tri utakmice u grupi C, u kojoj su Holanđani osvojili prvo mesto sa maksimalnih devet bodova.

Holandski mediji su prvobitno preneli da će Bularuz zbog porodične tragedije verovatno propustiti ostatak turnira, ali je fudbaler Sevilje odlučio da, ipak, ostane.

"Halid mi je rekao da Evropsko prvenstvo za njega predstavlja važan događaj. On je zahvalio saigračima i stručnom štabu na podršci, rekao da želi da nastavi dalje i poručio da mogu da računam na njega u subotu", izjavio je Van Basten na konferenciji za novinare u Lozani.

Golman i kapiten Holandije Edvin van der Sar rekao je da je Bularuz ovim gestom pokazao koliko je jaka ličnost.

"Svi imamo samo jedan, zajednički cilj, i Halid je rekao da želi da ga ostvari. On je zaista pokazao da ima veoma jak karakter", naveo je Van der Sar.

Postojeći komentari (6) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


OSTALE VESTI