Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 07.03.2006.

15:54

Ćurković zvanično predsednik OKSCG

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Skupština Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore izabrala je Ivana Ćurkovića za predsednika, umesto Filipa Ceptera, koji je smenjen na sednici 11. jula prošle godine. Ćurković je bio jedini kandidat, a od smene Ceptera obavljao je funkciju vršioca dužnosti predsednika.

Novi predsednik OK SCG zahvalio je na izboru i izrazio nadu da će i dalje dobro saradjivati sa članovima Skupštine.

"Ovo je za mene najveće priznanje koje sam dobio u sportu. Vi ste me izabrali za prvog među jednakima. Mogu da obećam da ću biti posvećen poslu i da ću objediniti vaše sposobnosti kako bi došle do punog izražaja", rekao je Ćurković.

Novoimenovani predsednik OKSCG izjavio je za B92 kako komitet ima spreman plan o razdruživanju, ukoliko građani Crne Gore na referendumu budu izglasali nezavisnost::
„Taj plan je spreman već duže vreme i bilo bi neozbiljno i kasno da ga tek sada pravimo. Lično, voleo bih da do otcepljenja ne dođe, mada to je političko pitanje i ne zavisi mnogo od nas“, rekao je Ćurković.

Ćurkovića je predložio Fudbalski savez SCG, a njegovu kandidaturu podržalo je još šest saveza: kajakaški, streljački, džudo, streljački savez za leteće mete, Paraolimpijski komitet i savez sportova za sve.

Izboru je prethodila rasprava o tome da li je trebalo sačekati referendum u Crnoj Gori. Predstavnik Sportskog saveza Srbije Vera Nikolić ocenila je da se sa izborom žuri.

"Bilo je govora da ćemo sačekati referendum u Crnoj Gori, kao i da ćemo promeniti Statut. Čemu takva žurba. Malo je tužno da imamo samo jednog kandidata. Zašto ne sačekamo, pa onda da biramo predsednika, ali i predsedništvo", rekla je Nikolićeva.

Predsednik Bokserkog saveza SCG Tadija Kačar zamerio je Ćurkoviću što nije izložio program i istakao da pod ovakvim uslovima nema smisla da se glasa.

Vršilac dužnosti predsednika Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački obavestio je članoce Skupštine OK SCG da je ta organizacija odlučila da ne učestvuje u izboru predsednika. Potpredsednik OK SCG Snežana Lakićević Stojačić je izrazila žaljenje što nije bilo više kandidata, ali i naglasila da sa izborom više ne može da se čeka. Skupštini je prisustvovalo 65 od 83 člana, a za Ćurkovića je glasao 61 član, dok su četiri bila uzdržana.

Na predlog novog predsednika usvojeno je da se Borislav Stanković izabere za počasnog potpredsedika OK SCG, sa pravom glasa, jer mu je sadašnji mandat istekao, a kako je objašnjeno, njegovo iskustvo je neprocenjivo. Stanković je počasni generalni sekretar Svetske košarkaške federacije (FIBA) i počasni predsednik Košarkaškog saveza SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu