Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 11.01.2021.

09:30

Sejntsi "počistili" Berse – Baltimorova osveta Titanima

Nju Orleans Sejntsi su se bez većih problema plasirali u drugu fazu NFL plej-ofa.

Izvor: SN

Autor: SN

Sejntsi
AP Photo/Butæ Dil

Nju Orleans Sejntsi su sa 21:9 prosto pregazili Čikago Berse i otišli u drugo kolo plej-ofa, gde idu na Tampa Bej Bakanirse.

Dakle, biće to dugo iščekivani okršaj Drua Brisa i Toma Brejdija, dvojice kvoterbeka koji se rangiraju visoko na lestvici najboljih svih vremena.

Prvo poluvreme je obeležio veliki broj nekompletiranih dodavanja, tačnije lopti koje su hvatači ispustili, a onda je "komandant" Dru Bris počeo mnogo bolje da igra i Čikago Bersima se smešio poraz.

Alvin Kamara je ponovo bio sjajan kada je Sejntsima to bilo najpotrebnije i nakon odličnih trčanja je odbrani odvlačio pažnju i stvarao prostor za Drua Brisa i njegova precizna dodavanja.

Na kraju, bila je to ubedljiva i sigurna pobeda rezultatom 21:9, a Bris je bacio 265 jardi, Majkl Tomas je uhvatio 73, a Kamara je istrčao 99 jardi. Na drugoj strani, 199 jardi Trubiskog, 31 jard trčanjem Montgomerija, a 55 je uhvatio Robinson.

Tenesi Tajtensi su prošle sezone naneli bolan poraz Baltimor Rejvensima, ali je sada stigla slatka osveta i to rezultatom 20:13.

Titani su bolje počeli meč, otvorili su tačdaunom nakon odličnih rešenja Rajana Tanenhila, a nakon uspešno pogođenog fild gola bilo je 10:0 u korist momaka iz Tenesija.

Onda se pojavio Lamar Džekson. Uz nekoliko sjajnih dodavanja imao je još bolje trčanje od 50 jardi kojim postiže prvi tačdaun za Rejvense, 10:7, stigli su i do poravnanja, a čak je jedan šut i promašio Džastin Taker.

U drugom poluvremenu su Rejvensi bili dosta bolji kako u napadu tako i u odbrani i osvetili se na najlepši način.

Tanenhil je imao 165 jardi pasom, ali je Derek Henri ograničen na samo 40 jardi trčanjem što je najbolji pokazatelj odbrane Rejvensa, dok je Ej Džej Braun uhvatio 83 jarda.

Na drugoj strani, Jamar Džekson 179 jardi, tačdaun trčanjem i intersepšn, takođe je istrčao čak 136 jardi... Markis "Holivud" Braun se istakao sa 106 jardi hvatanjem, a 43 je uhvatio Endruz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d