Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 04.01.2021.

08:36

NFL: Vašington u plej-ofu, Pekersi izborili slobodan vikend

Ekipa Vašingtona pobedom nad Filadelfija Iglsima 20:14 osvojila je u poslednjoj nedelji NFL sezone diviziju Istok NFC i plasirala se u plej-of.

Izvor: B92

Autor:B92

NFL: Vašington u plej-ofu, Pekersi izborili slobodan vikend
Foto: Profimedia

Vašington je bio pod pritiskom jer ga je samo pobeda vodila u doigravanje, nakon što su Džajantsi protiv Dalasa stigli do šeste pobede u sezoni.

Ekipu koja je uoči sezone ostala bez tradicionalnog imena do plej-ofa je predvodio čovek kome su pre godinu dana rekli da će možda ostati bez noge.

Aleks Smit je bacio dva tačdaun pasa za istorijski trijumf u Filadelfiji jer je Vašington postao prvi tim u Superboul eri koji je stigao do plej-ofa nakon starta sezone 2-7.

Vašington će u prvoj rundi plej-ofa kao četvrti tim NFC biti domaćin Tampa Bej Bakanirsima, koje je Tom Brejdi predvodio do skora 11-5.

Bakanirsi su u nedelju savladali Atlantu 44:27, a Brejdi je sa četiri tačdauna stigao do ukupno 43 u sezoni iako ima isto toliko godina.

On je tek drugi kvoterbek u istoriji koji je bacio više od 40 TD u jednoj sezoni sa dva različita tima, posle Pejtona Meninga.

Plej-of su u poslednjoj rundi regularnog dela sezone izborili i Los Anđeles Remsi pobedom nad Arizona Kardinalsima 18:7.

Troj Hil je vratio intersepšn za 84 jarde, uz još jednu nadmoćnu igru odbrane Remsa za treći uzastopni plasman u plej-of, gde "ovnove" čekaju Sijetl Sihoksi.

Posle tri godine u plej-of su se vratili Indijanapolis Koltsi pobedom nad Džeksonvil Džeguarsima 28:14. Čeka ih otkrovenje sezone Bafalo Bilsi.

Nju Orleans Sejntsi su pobedom nad Karolina Pantersima 33:7 izborili drugo mesto u NFC, pa će plej-of početi protiv Čikago Bersa.

Aron Rodžers bacio je četiri tačdauna za pobedu Grin Beja nad Čikagom 35:16 čime su Pekersi osvojili prvo mesto u NFC konferenciji i slobodan prvi vikend u doigravanju.

Plej-of počinje u subotu utakmicama Bafalo – Indijanapolis (19.05) i Sijetl – L.A. Rems (22.40).

Plej-of:

AFC:

slobodni Čifsi
Bils – Kolts
Stilers – Brauns
Tajtens – Rejvens


NFC:
slobodni Pekersi
Sejnts – Bers
Sihoks – Rems
Vašington – Bakanirs

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve