"Čudo od deteta" Ilija Krajnović – iz Srbije u NFL?

Ilija Krajnović srpski igrač ofanzivne linije američkog fudbala, mogao bi uskoro da zaigra u NFL–u.

SNIzvor: B92
Podeli

NFL je elitna liga američkog fudbala i tamo uglavnom igraju igrači iz SAD–a, ali se s vremena na vreme nađe neko ko iz Kanade, Australije, Evrope...

Što se tiče igrača sa ovih prostora, veliki je broj njih kojima je poreklo odavde, poput Aleksa Smita, Roba Ninkoviča, čuvenog Bila Beličeka i mnogi drugi.

Srbija bi u narednim godinama mogla da dobije svog igrača u NFL–u, a radi se o ofanzivnom linijašu Iliji Krajnoviću, koji se trenutno nalazi na Floridi u čuvenoj IMG Akademiji.

Rođen je u Kleku, u blizini Zrenjanina i američkim fudbalom je počeo da se bavi u martu prošle godine.

Odigrao je sezonu u Drugoj ligi Srbije, a potom i Juniorsku ligu Srbije za ekipu Banat Bulls.

Posle završetka takmičenja, Ilija Krajnović odlazi na kamp kod Brendona Kolijera iz PPI Recruits koji ga odvodi u Berlin na probu sa Polom Aleksanderom, bivšim trenerom ofanzivne linije Sinsinati Bengalsa i Dalas Kaubojsa.

"Da je ovaj klinac rođen u Sinsinatiju, već bi bio označen kao regrut sa pet zvezdica. Važio bi za najboljeg ofanzivnog linijaša u zemlji i o njemu bi apsolutno svi pričali",rekao je Pol Aleksander, čovek koji je otkrio Krajnovića.

On je verbalno pristao da nastupi za Boston Koledž, koji će mu dati šansu u NCAA ligi, pa potom, ako bude sve u redu, izlazi na NFL draft gde bi mogao da završi "sa velikim momcima".

Zbog konstitucije ga porede sa Robom Gronkovskim, obožava muziku, imao je i nekoliko "Di džej" nastupa u Srbiji sa 15 godina, a zbog svojih gabarita retko ko je verovao da je toliko mlad.

Bavio se odbojkom, vaterpolom, MMA, košarkom, fudbalom, probao je sve, bio omladinski reprezentativac ali se na američkom fudbalu zadržao i to na nagovor starijeg brata Jovana, koji je igrao na poziciji defanzivnog enda.

"Moj san je da igram u NFL, ništa drugo me ne zanima osim toga da postanem prvi srpski igrač u NFL. Sa novcem koji ću tamo zaraditi moći ću da pomognem svojoj porodici i da im potpuno promenim život", rekao je Ilija Krajnović.