Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.11.2019.

23:35

Belgijanci bolji od Kolumbije

Dejvis kup tim Belgije startovao je pobedom na finalnom turniru u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Belgijanci bolji od Kolumbije
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Belgijanci su u okviru Grupe D pobedili reprezentaciju Kolumbije sa 2-1.

Belgija je bila svakako favorit, pre svega u singlu i taj epitet je opravdala, mada je njihov najbolji igrač David Gofan morao da igra tri seta sa malo poznatim Danijelom Galan Riversom, 194. igračem sveta.

U prvom singlu dana Stiv Darsis je pobedio sa 6:3, 6:2 posle 65 minuta igre.

Darsis je u drugom setu napravio brejk u četvrtom gemu, a u drugom je još dva puta oduzeo servis Hiraldu i tako bez problema obezbedio prvi poen svom timu.

David Gofan je izgubio prvi set, ali je na kraju slavio sa 3:6, 6:3, 6:3 posle 121 minuta igre.

Galan Riveras je pružio odličan otpor i posle dva brejka i rezultata 4:0 i 5:1 jednostavno nije mogao da ispusti početni set.

Gofan se trgnuo u nastavku, u drugom setu je napravio brejk u šestom, a u setu odluke u sedmom i devetom gemu posle čega je Belgija povela sa 2:0.

Posle toga, igran je meč dublova. Žil i Fligen su ipak bili autsajderi u duelu sa Huanom Sebastijanom FarKabalom i Robertom Farahom, ali uspeli su da osvoje početni set sa 7:5 u taj-brejku.

Kabal i Farah su drugi set uz jedan brejk dobili sa 6:4, da bi na kraju u setu odluke imali više nerava, dobili su taj-brejk sa 7:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve