Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 01.11.2022.

11:00

Srpski mladi rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Srpska rvačka reprezentacija osvojila je 17 medalja na šampionatu Balkana za pionire i kadete, koje je održano u Bukureštu.

Izvor: SS

Autor: SS

Srpski mladi rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu, gde je osvojeno pet medalja, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mladjim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Djukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović.

ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević. Ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji na šampionatu Balkana.

"Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama", rekao je Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije.

Perović je istakao da srpsko rvanje postavlja visoke standarde.

"Kada se naprave ovakvi uspesi na kadetskom takmičenju, svi su dodatno motivisani da nastave sa napornim radom i postižu još bolje rezultate. U rvanju je specifično upravo to što se sa svakog takmičenja rvači vrate motivisani da pomeraju svoje granice i pokažu koliko mogu. Sa takvim pristupom i odličnom strategijom rada gradimo nove šampione. Srpsko rvanje zaista postavlja izuzetno visoke standarde, a srce nam je puno kada vidimo da je sve više mladih zainteresovano da se da počne da trenira u ovaj sport koji pruža potpunu psihofizičku izgradnju i da se rvanje vraća u sale u svom punom sjaju", zaključio je Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve