Nova vest
Borilački sportovi

Subota, 24.03.2018.

16:15

Novi potencijalni problem: Kosovski karatisti na EP u Novom Sadu?

Država Srbija mogla bi da se susretne sa još jednim problemom oko sportista sa Kosova, pošto se u maju očekuje dolazak kosovskih karatista na EP u Novom Sadu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Novi potencijalni problem: Kosovski karatisti na EP u Novom Sadu?
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Pošto je kosovski savez primljen u Svetsku karate federacije pre godinu i po dana, takmičari iz nepriznate države imaju mogućnost da se takmiče u Novom Sadu pod njihovim obeležjima.

Organizator, u ovom slučaju Srbija, je dužan da istakne zastavu svih zemalja učesnika, pa verovatno i tzv. Kosova koje je za najboljeg sportistu u prošloj godini izabralo upravo karatistu Herolinda Niševcija, petoplasiranog na prošlom Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper bio je iznenadjen na poziv i pitanje Tanjuga da prokomentariše takvu situaciju.

"Nisam upoznat da li kosovski karatisti dolaze u Novi Sad. Danima sam u inostranstvu i kada se vratim znaću više o toj temi. Tada možemo da razgovaramo", rekao je Piper Tanjugu.

Jasno je da će se i oko ovog problema doneti odluka na višem nivou - najvišem mogućem u zemlji, s tim da za razliku od rukometnog ženskog kvalifikacionog turnira za juniorke, sada u pitanju mnogo značajnije takmičenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku da se zabrani duel mladih rukometašica Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu jer, kako je naglasio, srpskom narodu ne može da se objasni drugačiji epilog na teritoriji Srbije.

Evropsko karate prvenstvo za seniore održaće se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve