Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 26.05.2009.

16:54

Naši ašiharisti "pokorili" Mađarsku

Srpski borci u Ašihara kaikan borbenoj veštini osvojili su deset medalja na Otvorenom prvenstvu Mađarske.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na međunarodnom takmičenju koje je održano 23. maja 2009, u mestu Dunaharažti, blizu Budimpešte, učestvovalo je više od 120 boraca iz Mađarske, Danske i Srbije. Našu zemlju predstavljalo je 11 boraca, koji su osvojili deset odličja u svojim kategorijama. Srpski borci okitili su se sa tri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane medalje, što je najveći uspeh od osnivanja ove veštine.

Naš predstavnik u kategoriji dece do 10 godina Rastko Anđelić osvojio je srebrnu medalju i specijalnu nagradu za najboljeg borca u svojoj grupi.
Bogdan Vujović najbolji je junior u kategoriji preko 80 kilograma, dok su dve juniorke Katarina Stanisavljević u kategoriji do 60 kilograma i Jelisaveta Mandarić u preko 60 osvojile srebrne medalje.

Najbolji senior početnik do 80 kilograma je Milan Bojić. Prošlogodišnji šampion u kategoriji do 80 kilograma kod seniora Nikola Savić nije uspeo da u finalu odbrani titulu.

Bronzanu medalju za seniore preko 80 kilograma osvojio je Marko Stojanović, dok su u apsolutnoj kategoriji srpski borci bili bez premca.

Zlatnu medalju i pehar za najboljeg borca turnira osvojio je Vuk Ribić. Drugi je bio njegov brat Marko Ribić, a treće mesto zauzeo je Miloš Robović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve