Nova vest
Borilački sportovi

Utorak, 16.04.2019.

18:05

"Upucan sam u glavu, majka me zlostavljala, mrzeo sam sve, sada sam miran"

Američki bokser Terens Kraford ovog vikenda boriće se sa britanskim borcem Amirom Kanom, a svoju nesvakidašnju priču podelio je sa svetom tokom promocije borbe.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Justin Setterfield/Getty Images

"Nikada nisam bio osoba koja će biti u centru pažnje ili osoba koja mnogo priča. Uvek sam bio osoba koja će ukoliko je neko uvredi, da ga udari u lice. Snažno. I to sada radim za mnogo para", poručio je Kraford.

Kada dođe do "igre rečima", on to radi tiho i polako – baš kako to umeju na američkom srednjem zapadu.

"Ako mi kažeš da ćeš da me prebiješ ili da je moja majka k**v* neću sigurno reći da je to sve deo posla već ću odgovoriti da ću ja tebe ubiti, a te reči ću potvrditi u ringu i ako budem želeo, prebiću te i van ringa".

Kao i mnogi sportisti, Kraford je "proizvod" mesta iz kog dolazi, a u pitanju je još jedno "dete ulice" koje je odrastalo uz pravila raznih bandi u Severnoj Omahi u Nebraski.

Na Terensa su pucali iz vatrenog oružja čak osam puta, a 2008. godine se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, pošto je dok je prebrojavao novac u svom automobilu oko njega krenuo okršaj bandi, a jedan metak ga je pogodio u glavu, u predeo iza levog uva, a zalutali metak se odbio od njegove lobanje i završio negde napolju.

U ne baš najboljem stanju i potpuno prekriven krvlju, popularni "Bad" se sam odvezao u najbližu bolnicu. Obećao je da će se osvetiti ljudima koji su ga upucali, ali "nikada nije održao obećanje".

Sada, deceniju kasnije, Terens Kraford na svojim grudima nosi zlatni krst, tvrdi da je porodični čovek i "da je ovde sa razlogom", a tokom svoje bokserske karijere, Terens Kraford je postao jedan od najboljih "pound for pound" boksera na svetu.

Prve korake je napravio u "CW" bokserskoj akademiji, zajedno sa raznim banditima i sitnim kriminalcima, gde se sparingovalo bez razmatranja da li su borci sličnih godina ili uopšte slične kategorije, a u takvim uslovima je Terens dobio nadimak "Bad".

Podršku porodice nije iskusio na uobičajen način, pošto je oca vrlo retko viđao, jer je konstantno bio na putu kao član američke mornarice, dok je njegova majka konstantno govorila da je Terens niko i ništa i da ništa u životu neće postići.

Neretko ga je kažnjavala kablom i kaišem, dok je jednom prilikom ponudila svakom detetu iz kraja deset dolara ukoliko prebiju Terensa, dok se ona smejala u vidno pijanom stanju. Pred Terensovu prvu borbu za šampionski pojas, majka Debra je rekla da će ga Riki Barns "ubiti od batina".

Ovakav način odrastanja je ostavio traga na psihu Terensa Kraforda koji se tokom većeg dela života borio sa agresijom, a čak ni mnogi psiholozi i psihijatri nisu mogli da pronađu rešenje za kontrolu njegovog besa.

Danas, Terens Kraford je totalno drugačija osoba. Pomaže ljudima kada god može, otvorio je svoj bokserski klub i teretanu, gde deca mogu da treniraju besplatno, a i više puta je "Bad" išao u Afriku kako bi se bavio humanitarnim radom.

"Kad zaboravim na pesnice, tuču i bes tada nastupa pravi Terens Kraford. Više ne razmišljam o ulasku u ring kako bih nekoga povredio. Osećam se miroljubivo i spokojno, a kada činim dobre stvari za druge ljude srce mi se ispuni srećom", poručio je Kraford.

Ovog vikenda, Terens Kraford koji u karijeri ima 34 pobede i nikada nije poražen, u ringu će se naći sa britanskim bokserom, Amirom Kanom, koji u svojoj karijeri ima čak 20 pobeda nokautom u 37 borbi uz svega tri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve