Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 23.12.2011.

23:51

Borovčanin odbranio titulu!

Srpski bokser Nenad Borovčanin odbranio je titulu šampiona Evrope u verziji WBO, pošto je u Novom Sadu u borbi sa Larsom Buholcom pobedio tehičkim nokautom.

Izvor:

Autor:

Default images

Borovčanin je bio bolji u ringu tokom svih sedam rundi, a sudija Zdravko Milojević opravdano je prekinuo meč u novosadskom "Spensu" u osmoj rundi i posle tehničkog nokauta proglasio boksera iz Loznice za pobednika. Srpskom borcu kruzer kategorije ovo je 29 pobeda u karijeri. Ovu borbu ste mogli da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.

Nemcu Buholcu koji je bio podređen u ovom meču ovo je bio tek peti poraz u karijeri, a Borovčanin je opradvao svoju poruku da "poraz nije opcija".

U intervjuu datom novinaru B92 Vladimiru Đorđeviću odmah po završetku meča Borovčanin je istakao da je prezadovoljan i da je zasluženo pobedio.

"Bio sam maksimalno spreman i pokazao da sam klasa za Nemca i da opravdano težim ka svetskom vrhu. Krajem šeste runde sam osetio da je u nokdanu i malo sam rizikovao. Drago mi je da sam pobedio pred ovoliko publike, prezadovoljan sam", rekao je Nenad Borovčanin.

Srpski bokser je najavio da nastavlja sa trenzima sa cilje da postane prvak sveta.

"Posle odmora u društvu moje porodice nastavljam sa treninzima na Jahorini i u Vrnjačkoj Banji. Planiram da krajem sledeće godine napadnem titulu svetskog prvaka."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve