Petroviću vreme, Borkoviću aplauzi

U maniru velikih takmičenja specijalnim brzinskim ispitom na kartodromu „Ada Huja“, startovao je prvi Beogradski reli, „Trofej Mirko Martinović“.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Pred velikim brojem gledalaca, za naše uslove i reli koji se boduje za Centralnoevopsku zonu (CEZ) i nacionalni šampionat, najbrža je bila posada u sastavu Srđan Petrović i Boško Oličkov u Micubiši Lanseru 6 evolucije. Najviše aplauza, zbog izuzetno atraktivne vožnje, pobrali su Dušan Borković i Marko Janković u micubiši lanseru 9.

Pre specijalnog brzinskog ispita na kartodromu održan je, kao uvertira, tehnički prijem i verifikacija posada za prvo takmičenje SAKSS (Sportskog auto karting saveza Srbije). Od 33 prijavljene posade pravo nastupa izborilo je 26, od koji će se deset bodovati za CEZ, a ostale za nacionalni.

U ovom trenutku imati 26 posada na startu najzahtevnijeg takmičenja auto sporta, nije mala stvar. Sve su klase pune, i imao dva auta za generalni plasman. Pored toga još jedno pet jugića u klasi 1, ostalo je u Novom Sadu, pod izgovorom nemamo za gorivo. Da je kojim slučajem 30 automobila prošlo tehnički, našoj sreći ne bi bilo kraja“, rekao je Zoran Pavlović, direktor relija.

Svečano otvaranje prvog Beogradskog relija zakazano je za 9.30 časova ispred Starog Dvora. Start prve posade uslediće u 10.01, a prvi brzinski ispit je Avala, koja se voze pet puta. Košutnjak je druga lokacija na kojoj se vozim i broji četiri prolaska. Idealno vreme za prvu posadu na cilju ispred Gradske Skupštine je 16.45 časova.