Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.07.2020.

14:45

Natprirodni Markes priredio spektakl, sjajni Kvartararo slavio u Španiji

Na sjajnoj prvoj trci MotoGP sezone u Heresu, pobedio je mladi Francuz Fabio Kvartararo, a glavni junak trke je Mark Markes.

Izvor: SN

Autor: SN

Natprirodni Markes priredio spektakl, sjajni Kvartararo slavio u Španiji
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes izgleda kao u video igrici, kada težinu stavite na najslabije i možete da uradite apsolutno sve.

On je negde na sredini trke po prvi put izgubio kontrolu nad motociklom, izleteo sa staze, ali uspeo da ne padne i sa prve pozicije pao je tek na 16. poziciju.

Niko nije smeo da ga otpiše, on je počeo da se penje na lestvici, bivao sve brži i brži iz krivine u krivinu i za tren oka na osam krugova do kraja došao do pozicije broj 6 koja nam je maltene garantovala njegov odlazak na podijum.

Za to vreme smo videli i smenu na čelu trke, pošto je Maverik Vinjales imao identične probleme sa motociklom kao Markes, prednji pneumatik nije izgledao najbolje i posle dve greške, Fabio Kvartararo ponovo seda na čelo, a na drugo mesto penje se Džek Miler.

U najavi sezone smo rekli da je Džek Miler jedan od kandidata za Dukati fabrički tim naredne sezone, pa je morao i ovde da se dokazuje i pokazao da zavređuje svu pažnju koja mu je pružena.

Doviciozo je počeo kao osmi, a u jednom momentu je svoju četvrtu poziciju morao da brani od Marka Markesa i posle jednog riskantnog poteza, izgurao je Dovija i preuzeo mu poziciju na šest krugova pre kraja trke.

Vinjales je uspeo da se vrati na drugo mesto, ostavivši Milera na trećem mestu koji nije imao šanse protiv Markesa i izgubio poziciju, pokušao je da je vrati na sledećoj krivini, ali je Mark bio oprezan i sprečio to, pa je sedeo na poziciji koja ga vodi na postolje, iako je sve delovalo izgubljeno, dok Kvartararo pravi 5 sekundi razlike na 5 krugova do kraja.

Da stvar bude još gora po Jamahu, Valentino Rosi je završio trku pre vremena.

Već u sledećem krugu je Markes pao u petoj krivini, ponovo je pobegao prednji točak, Markes je "poleteo" i najbolji njegov performans je otišao u zaborav posle samo jedne male greške.

Delovalo je kao da se Markes povredio, što će biti dodatni problem pored 0 bodova posle fantastičnog performansa.

Umalo da imamo novi udes i problem, došlo je do kontakta između Franka Morbidelija i Andree Dovicioza na va kruga pre kraja trke u krivini broj šest, ali je sve prošlo kako treba i bez incidenata.

Za sve ovo vreme, Fabio Kvartararo je "kruzirao" do ubedljive pobede, a potom je Doviciozo obišao mladog Milera koji je sjajno vozio i uspeo da donese sebi prvi podijum, a Dukatiju vrlo važne bodove.

Šampionat je počeo spektakularno, 21-godišnji Fabio Kvartararo je došao do prve pobede u svojoj karijeri, Vinjales drugi, Dovi treći, pa Miler, Morbideli, Espargaro, Banjaja...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu