Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.06.2020.

15:00

Da li će Rosi reći zbogom?

Valentino Rosi, devetostruki svetski šampion u motocklizmu, mogao bi uskoro da završi svoju profesionalnu karijeru.

Izvor: SN

Autor: SN

Da li će Rosi reći zbogom?
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rosi je nedavno priznao da ga je pauza zbog pandemije koronavirusa učinila opuštenijim po pitanju budućnosti, ali izgleda da nije baš tako.

Njegov bliski prijatelj i dugogodišnji saradnik tvrdi da Rosi izgleda kao neko kome se i dalje vozi, a ne kao neko kome se odlazi u penziju.

"Valentima ima stav nekoga ko želi sve osim da se povuče. On je pokretačka snaga, momak koji ostale tera da guraju dalje, uvek ima veliku želju, sve nas zapanjuje. Naša namera je da će on nastaviti da vozi i sledeće godine. Kada Vale menja tim uvek dolazi do drugih pomeranja, očekivanja, tenzije. Nije u pitanju fabrički tim, ali će imati fabrički motor. Tim ima odličnu strukturu, Jamaha je tu da nam pruži podršku, a sa njima imamo odličan odnos. Najverovatnije će Franko biti drugi vozač, što bi trebalo da bude dobro iskustvo. Nije sve još definisano, ali bi trebalo da bude do kraja meseca", rekao je Učio Saluči.

Ukoliko Rosi ode u Petronas Jamahu voziće sa Frankom Morbidelijem, momkom koji je prošao Rosijevu čuvenu akademiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve