Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.03.2017.

21:25

MotoGP: Vinjalesu pripala žestoka premijerna bitka

Španski motociklista Maverik Vinjales slavio je na premijeri nove sezone Moto GP šampionata na Velikoj nagradi Katara.

Izvor: AK

Autor: AK

MotoGP: Vinjalesu pripala žestoka premijerna bitka
Foto: Getty images

Vinjales je trijumfovao na svom debiju na Jamahi posle žestoke bitke sa Andreom Doviciozom, a slavio je drugi put u karijeri.

Španac i Italijan su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu na "Losailu", gde se na podijum popeo i drugi vozač Jamahe, višestruki šampion Valentino Rosi, ispred aktuelnog prvaka Marka Markesa.

Italijan je do podijuma stigao iako je trku počeo sa tek desete pozicije, u 38. godini života: "Da mi je neko ponudio opkladu pre trke da ću biti na postolju, odbio bih. Možda bih se kladio za deset evra".

Veče u Dohi obeležio je tragičan kraj trke za debitanta u Moto GP šampionatu Žoana Zarka. Dvostruki šampion sveta u Moto2 klasi je vodio do 14 krugova pre kraja, ali je izgubio kontrolu nad svojom Jamahom u drugoj krivini, pa je završio pored staze.

Trka u Dohi je kasnila 45 minuta zbog novih problema sa kišim, zbog koje nisu vožene ni kvalifikacije u subotu, a iz istog razloga je imala i dva kruga manje.

Naredna trka Moto GP šampionata na programu je 9. aprila u Santjago del Esteru, za Veliku nagradu Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu