Nova vest
Auto-moto

Subota, 10.06.2023.

12:26

Red Bul uskoro ulazi u "klub 100"

Ekipa Red Bula ima veliku šansu da na VN Kanade u Montrealu stigne do svoje 100. pobede, što je uspele da ostvare samo četiri tima u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Red Bul uskoro ulazi u
Foto: Profimedia

U ovom ekskluzivnom društvu se nalaze, Ferari, Mercedes, Meklaren i Vilijams, a njima bi već narednog vikenda mogao i da se pridruži ekipa iz Austrije.

To vozačima Red Bula neće biti teško, jer oni ove sezone domiraju u Formuli 1, slavili su na svih sedam trka do sada koje su se vozile, od tih je akutelni svetski šampion Maks Ferstapen pobedio pet puta, a Serhio Peres dva.

"Ne smemo da se opuštamo. Jasno je da imamo najbolji bolid i najbolju ekipu, ali svaki propust može da nas košta. Naš cilj je da do kraja sezone dobijemo sve trke. Koliko je to realno, videćemo“, rekao je Helmut Marko, savetnik u Red Bulu.

Trka za VN Kanade se vozi naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu