Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.03.2023.

20:15

Peres: Teže nego što sam očekivao

Serhio Peres, vozač Red Bula, pobednik je druge trke sezone u Formuli 1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Peres: Teže nego što sam očekivao
Foto: Profimedia

On je bio najbolji na stazi u Džedi u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije, ali mu to za nijansu nije bilo dovoljno da preuzme čelnu poziciju u generalnom plasmanu.

Meksikanac je do petog trijumfa u karijeri došao ubedljivo, vodio je od četvrtog kruga, da bi na kraju završio ispred klupskog kolege, svetskog prvaka Maksa Ferstapena, koji je sa 15. pozicije na startu stigao do drugog mesta.

"Ispostavilo se da je bilo teže nego što sam očekivao. Tim je uradio sjajan posao. Imali smo dosta mehaničkih problema, ali su momci uspeli sve to da reše. I dalje guramo odlično i najvažnije je da imamo najbrže vozilo", rekao je pobednik.

Ferstapen je bio zadovoljan drugim mestom posle pobede u prvoj trci sezone u Bahreinu.

"Nije bilo lako probiti se do kraja. Kada sam uspeo da se probijem, uhvatili smo ritam. Bio sam drugi, imali smo veliku prednost. Zadovoljili smo se drugim mestom, što je bio veliki proboj. Sve je srećom funkcionisalo", zadovoljan je Holanđanin.

Naredna trka na programu je 2. aprila na stazi u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve