Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 24.04.2022.

20:55

"Laureus" pripao Ferstapenu

Vozač Red Bula Maks Ferstapen dobitnik je "Laureus" nagrade za sportistu godine tokom 2021. godine.

Izvor:

Autor:

EPA/JOEL CARRETT

Holanđanin je u godini za nama po prvi put osvojio Formula 1 šampionat ispred vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

"Bio sam vrlo srećan, ali to je prozivod napornog rada i višegodišnjih priprema. Neverovatno sam ponosan. Od malena sam sanjao da osvojim šampionsku titulu. Ja sam prvi Holandjanin koji je osvojio šampionsku titulu, reakciju navijača i medija nikada neću zaboraviti. Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu, to je jedna od najvećih na svetu i izuzetno sam srećan", rekao je Ferstapen.

Među kandidatima je bio i srpski teniser Novak Đoković koji je nagradu dobijao u četiir navrata i jedini sportista koji ima više je Rodžer Fereder sa pet. Pored njega i Ferstapena, nominovani su bili još Tom Brejdim pliivač Kejleb Dresel, atletičar Eliud Kipčoge i napadač Bajerna Robert Levandovski.

Kod žena je nagradu dobila atletičarka sa Jamajke Elejn Tompson-Hera. Ona je Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje, u trkama na 100 i 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara i druga je najbrža sprinterka u istoriji.

Kada su u pitanju ostale nagrade, onu za najbolju reprezentaciju je dobila fudbalska selekcija Italije koja je slavila na Evropskom prvenstvu.

Za najveći proboj godine ocenjen je uspeh koji je na US Openu postigla Ema Radukanu, dok je povratak godine napravila skejterka Skaj Braun koja je ozvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon frakture lobanje.

Sportska ikona godine je sada več penzionisani legendarni vozač Moto GP šampionata Valentino Rosi, dok je nagradu za poseban uspeh na terenu dobio napadač Bajerna Robert Levandovski.

Nagradu Sport za dobru zajednicu dobila je Fondacija Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu