Nova vest
Auto-moto

Utorak, 30.11.2021.

09:10

"Ledeni Finac" pokazao emocije – oproštajna žurka za Kimija VIDEO

Alfa Romeo priredio je oproštajnu zabavu za Kimija Raikonena (42) koji se na kraju sezone oprašta od Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia/ACTIVE PICTURES

Finac je rekorder po broju odvoženih trka u najbržem oktanskom cirkusu – 347, ali što je još važnije, ima jednu titulu šampiona iz 2007.

Zabležio je 21 pobedu, a čak 103 puta bio je na pobedničkom postolju.

Velika karijera koja je krenula 2001, bliži se kraju, ostale su mu još dve utrke pre konačnog 'zbogom'.

Uoči trka u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Alfa Romeo je u svojoj bazi u švajcarskom Hinvilu ugostio Raikonena i njegovu porodicu.

Članovi osoblja Alfa Romea formirali su počasnu gardu dok je "Ledeni Finac" silazio s pozornice i nosili su posebno dizajnirane košulje koje su odavale počast njegovim ostvarenjima.

"Hvala svima na noći za pamćenje. Hvala svima na svim godinama zajedno. Hvala vam na trudu. Hvala za sva sećanja. Vi ste dobri ljudi. S poštovanjem, Kimi", napisao je Raikonen na društvenim mrežama.

"Kakva emotivna noć. Saosećam sa svima kojima će Kimi nedostajati kada napusti staze i hvala vam za svu podršku i ljubav prema mom suprugu kroz godine! Deca i ja smo srećni i zahvalni što će on nakon ove sezone biti više kod kuće. Posebno hvala svima u Alfa Romeu što su uvek bili tako topli i ljubazni prema meni i našoj porodici"
, napisala je Raikonenova supruga Mintu na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve