Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.08.2021.

14:30

Incidenti, povratak Hamiltona i neočekivani pobednik Hungaroringa!

Esteban Okon, vozač Alpine, nekadašnjeg Renoa, pobednik je Velike nagrade Mađarske u Formuli 1.

Izvor: MT

Autor: MT

Incidenti, povratak Hamiltona i neočekivani pobednik Hungaroringa!
Foto: Profimedia

Čuveni Hungaroring, poslednja trka u prvom delu sezone, bio je izuzetno uzbudljiv, a na podijumu se se našli još Sebastijan Fetel i Luis Hamilton.

Šampion sveta Luis Hamilton, koji je imao pol-poziciju, nakon incidenata, restarta, velike greške Mercedesa, moraće da se zadovolji trećim mestom.

Njegov glavni rival u generalnom plasmanu Maks Ferstapen, trku je završio na 10. mestu, što je uspeh, pošto je nakon početnog incidenta ostao bez delova bolida i pao na 13. poziciju.

Može se reći da je Okona i Fetela od ranijeg napada Hamiltona sačuvao Fernando Alonso, koji je dugo odolevao. Karlos Sainc je bio blizu postolja, ali nije izdržao, završio je na četvrtom mestu.

Hamilton se vratio na čelo u generalnom plasmanu, pretekao je Ferstapena, koji, zvuči čudno, može da bude zadovoljan ovim jednim bodom iz Mađarske.

U šampionatu Formule 1 sledi pauza, a sezona se nastavlja 29. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

Veliki incident obeležio je start trke, prvu krivinu, a u glavnoj ulozi je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

On je neoprezno, neshvatljivo uleteo u Landa Norisa, da bi ovaj sa staze izgurao Maksa Ferstapena.

Takođe, sve ovo je uticalo na još trojicu vozača, koji su završili trku već posle prve krivine. Bili su to Lens Strol, Šarl Lekler i Serhio Peres.

Usledila je tridesetominutna pauza, a onda i jedna bizarnost. Svi vozači su otišli na promenu guma, osim Hamiltona, koji je restart dočekao sam na stazi.

Bila je to greška Mercedesa, šampion je sa zakašnjenjem otišao do boksa i pao na poslednje mesto.

Mnogo pomeranja je bilo u poretku, a na čelo su iznenada stigli Esteban Okon i Sebastijan Fetel. Ferstapen je sa treće pao na 13. poziciju, uz velika oštećenja na bolidu.

Hungaroring je poznat po stazi na kojoj preticanja nema mnogo, ali to nije smetalo Hamiltonu da nadoknadi veliki zaostatak i u drugoj polovini trke se uključi u borbu za postolje.

Pretekao je Alonsa, Sainca potom, ali više od toga nije mogao. Mora da se zadovolji trećom pozicijom.

Tok trke u Mađarskoj mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d