Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 27.10.2019.

10:15

Ferstapen kažnjen, Lekler na pol poziciji u Meksiku

Maksu Ferstapenu oduzeta je pol pozicija na trcu Formule 1 za VN Meksika, pošto nije usporio kada su istaknute zastave upozorenja tokom kvalifikacija.

Izvor: PT

Autor: PT

Ferstapen kažnjen, Lekler na pol poziciji u Meksiku
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Verstapen je kažnjen dodavanjem tri mesta na plasman i počeće trku sa četvrtog mesta.

Na pol poziciji će biti Šarl Lekler iz Ferarija, pored njega u prvom redu biće timski kolega Sebastijan Fetel, a sa trećeg mesta startovaće aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa.

Verstapen nije usporio kada su istaknute žute zastave upozorenja, nakon što je vozač Mercedesa Valteri Botas udario u ogradu.

Ispred Verstapena Fetel je usporio, a posle kvalifikacija rekao je da ga je to koštalo pokušaja da ostvai najbolje vreme.

Hamilton je u poslednjem krugu kvalifikacija popravio vreme, on je vozio iza Botasa, ali je usporio u poslednjem sektoru, kada su istaknute žute zastave.

Redari nisu odmah istražili incident, iako se na snimku moglo videti da je Verstapen prošao Botasov bolid i da nije usporio. On je priznao na konferenciji za novinare da je video da je Botas udario u ogradu, ali da nije usporio, nakon čega je pozvan na razgovor kod redara.

Hamilton bi u Meksiku mogao da osvoji šestu šampionsku titulu, ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa. ;On u Meksiku nije završio na podijumu od 2016. godine, ali je poslednje dve godine upravo u toj trci osvajao šampionske titule.

Botas će startovati sa šeste pozicije.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Meksika vozi se večeras od 20.10 u Meksiko sitiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu