Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.02.2019.

14:42

Meklaren predstavio bolid MCL34

Ekipa Meklarena predstavila je bolid MCL34 kojim će se ove sezone takmičiti u šampionatu Formule 1, sa ciljem da se poprave rezultati u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: SN

Autor: SN

Meklaren predstavio bolid MCL34
Photo by Clive Mason/Getty Images

Ekipa je zadržala boju iz prošle godine, uz dodatak plave na prednjoj i zadnjoj strani.

"Mi smo u procesu obnove i to će biti putovanje", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun, preneli su britanski mediji.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mestu u šampionatu konstruktora, što je napredak od tri mesta u odnosu na prethodnu sa Hondom.

Meklaren ulazi u drugu sezonu sa Renoovim motorima, a u ekipi priznaju da bolidi nisu ispunili očekivanja, kao i da se drugi deo prošle sezone pokazao kao posebno težak.

U Meklarenu je u poslednjih 12 meseci bilo mnogo promena, a u Meklarenu smatraju da su uvideli razloge problema iz prošle godine i da će neke greške izbeći u budućnosti.

"Svi smo posvećeni, motivisani i ujedinjeni u našoj ambiciji da Meklaren ponovo bude konkurentan, a MCL34 je samo početak tog procesa. Imamo svež vozački par, koji predstavlja novu generaciju talenata Formule 1. Oni su važni članovi našeg kolektva i napora da Meklaren napreduje", rekao je Braun.

Prvi put od 2007. godine Meklaren će imati dvojicu novih vozača u novoj sezoni, Karlosa Sainca i Lenda Norisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu