Meklaren predstavio bolid MCL34

Ekipa Meklarena predstavila je bolid MCL34 kojim će se ove sezone takmičiti u šampionatu Formule 1, sa ciljem da se poprave rezultati u odnosu na prošlu godinu.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Ekipa je zadržala boju iz prošle godine, uz dodatak plave na prednjoj i zadnjoj strani.

"Mi smo u procesu obnove i to će biti putovanje", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun, preneli su britanski mediji.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mestu u šampionatu konstruktora, što je napredak od tri mesta u odnosu na prethodnu sa Hondom.

Meklaren ulazi u drugu sezonu sa Renoovim motorima, a u ekipi priznaju da bolidi nisu ispunili očekivanja, kao i da se drugi deo prošle sezone pokazao kao posebno težak.

U Meklarenu je u poslednjih 12 meseci bilo mnogo promena, a u Meklarenu smatraju da su uvideli razloge problema iz prošle godine i da će neke greške izbeći u budućnosti.

"Svi smo posvećeni, motivisani i ujedinjeni u našoj ambiciji da Meklaren ponovo bude konkurentan, a MCL34 je samo početak tog procesa. Imamo svež vozački par, koji predstavlja novu generaciju talenata Formule 1. Oni su važni članovi našeg kolektva i napora da Meklaren napreduje", rekao je Braun.

Prvi put od 2007. godine Meklaren će imati dvojicu novih vozača u novoj sezoni, Karlosa Sainca i Lenda Norisa.