Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 13.09.2018.

21:00

Raikonen: Odlazak iz Ferarija nije moja odluka

Vozač Ferarija Kimi Raikonen rekao je da nije on doneo odluku da na kraju sezone napusti ekipu.

Izvor: LN

Autor: LN

Raikonen: Odlazak iz Ferarija nije moja odluka
Foto: Getty Images

Ferari je u utorak saopštio da neće produžiti ugovor sa Raikonenom, a Finca će u ekipi zameniti 20-godišnji Šarl Lekler.

Na konferenciji za novinare uoči nedeljne trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, Raikonen je nevoljno pričao o odlasku iz Ferarija.

"To se dogodilo. Nije do mene i to nije moja odluka. Takav je ishod. Makar imamo ishod", rekao je Raikonen, poslednji vozač koji je doneo Ferariju titulu, 2007. godine.

On će u naredne dve godine voziti za Zauber, u ekipi u kojoj je počeo karijeru. Upitan da li je srećan što će preći u manju ekipu, on je odgovorio pitanjem: "Zašto da ne". "Zato što želim da idem. Zašto to komplikujete", rekao je Raikonen.

On će sledeće sezone kao 39-godišnjak biti najstariji vozač u šampionatu, a upitan da li i idalje ima strast za trkanjem, uprkos godinama, on je kamenim licem odgovorio: "Ne, nemam". Raikonena su iz Ferarija pre dve nedelje obavestili o odluci, a on je zatim kontaktirao ljude iz Zaubera.

"Poznajem te ljude odavno. Sigurno da je tu velika šansa", rekao je Raikonen i dodao da bi to mogao biti njegov poslednji ugovor.

On je trenutno treći u generalnom plasmanu, iza vodećeg Luisa Hamiltona iz Mercedesa i klupskog kolege Sebastijana Fetela.

"Prestaću da se trkam kada osetim da je vreme za to", naveo je Raikonen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu