Nova vest
Auto-moto

Utorak, 24.07.2018.

08:34

Ništa od Majamija u F1 sledeće sezone

Vlasnici Formule jedan (F1) saopštili su da se planovi za novu trku u Majamiju neće ostvariti barem do 2020. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Ništa od Majamija u F1 sledeće sezone
Foto: Getty images

F1 i Majami nadali su se da će se trka održati u oktobru 2019. godine, ali su saopštili da su pregovori predugo trajali da bi se trka mogla održati sledeće godine.

Direktor za komercijalne operacije F1 Šon Brečis rekao je da su pregovori bili komplikovani jer vlasnici pokušavaju da naprave najbolju moguću uličnu stazu.

Brečis je rekao da je Formula 1 posvećena tome da trku organizuje u Majamiju i da želi da poveća broj trka u Severnoj Americi, pored Velikih nagrada SAD u Ostinu, Kanade u Montrealu i Meksika u Meksiko Sitiju.

Grad Majami je u maju odobri predlog da bude domaćin ulične trke F1, nakon čega su neki vozači, na čelu sa aktuelnim šampionom Luisom Hamiltonom kritikovali plan staze.

"Nijedan vozač u istoriji nije učestvovao u dizajnu staze. Ne razumem to. Nismo mi dizajneri, ali nas nisu ni pitali za savet. Majami je super kul mesto, uzbuđen sam zbog toga, ali kada vidim ovakav plan, nisam oduševljen. Mislim da može biti mnogo zabavnije", rekao je Hamilton.

Planirano je da Majami potpiše sa F1 desetogodišnji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve