Sainc menja Palmera u četiri poslednje trke

Španski vozač Karlos Sainc mlađi zameniće Britanca Džoliona Palmera u ekipi Renoa u četiri poslednje trke u šampionatu Formule 1, saopštio je francuski tim.

PTIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Palmer će poslednji put voziti za Reno u nedelju, u trci za Veliku nagradu Japana, koja počinje u 7 časova po srednjeevropskom vremenu, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom.

"Trka u Japanu će biti moja poslednja za Reno. Sezona je bila izuzetno zahtevna, mnogo sam prošao u poslednje tri godine, ali to je bilo veliko putovanje. Sa ponosom mogu da gledam na moje nastupe u drugom delu prošle sezone, na moj prvi bod u Maleziji i na osvajanje šestog mesta u Singapuru ove godine, što je moj najbolji rezultat. Ekipi želim sve najbolje u budućnosti. Koncentrišem se na to da ostvarim što bolji rezultat u Japanu, a zatim ću proceniti koje su mi opcije za budućnost", rekao je Palmer, preneo je BBC.

Sainc je iz ekipe Toro Roso po završetku ove sezone trebalo da predje u Reno, sa kojim je nedavno potpisao ugovor za 2018. godinu.

Njega će u ekipi Toro Roso zameniti Rus Danil Kvjat. Kvjat je prošlog meseca izgubio mesto u toj ekipi pošto ga je zamenio Francuz Pjer Gasli, ali od trke u SAD njih dvojica će biti klupske kolege.

Automobilizam