Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.11.2014.

11:20

Nova uloga za Suzi Volf u Vilijamsu

Ekipa Vilijamsa objavila je da će Suzi Volf biti zvanični test vozač britanskog tima tokom sledeće sezone u Formuli 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Volfova će tako napraviti korak napred u odnosu na prethodna tri šampionata Formule 1, pošto je do sada imala ulogu razvojnog vozača.

Suzi je ove sezone vozila bolid Vilijamsa na dva treninga, i dok je na „Silverstonu“ imala probleme, na „Hokenajmu“ je zasijala i bila samo dve desetinke iza timskog kolege Felipea Mase.

Zahvaljujući novoj ulozi, Volfova će voziti Vilijamsov model FW37 na dva slobodna treninga tokom naredne sezone, ali i tokom dva dana testiranja. Takođe će imati testiranja u simulatoru u cilju razvoja modela FW37 i FW38.

Volfova je, inače, ove godine postala prva žena koja je vozila bolid Formule 1 tokom trkačkog vikenda posle 22 godine. Više o tome pročitajte u ekskluzivnom intervjuu koji je dala za B92.

Ovo je još jedan korak u pravom pravcu za mene. Presrećna sam što su u Vilijamsu uvideli moj napredak, vredan rad i da ono što se postigne na stazi vredi.Vilijams je trenutno u veoma uzbudljivom poglavlju svoje istorije i u narednu sezonu ulazimo sa dobrom osnovom, a ja sam ponosna što sam deo ovog tima. Sarađivaću blisko sa Felipeom i Valterijem da bismo se postarali da FW37 nastavi tamo gde je stao FW36”, rekla je Volfova.

Felipe Masa i Valteri Botas su još ranije potvrđeni kao vozači Vilijamsa za narednu sezonu koja počinje 15. marta Velikom nagradom Australije.

Na našem sajtu možete da nađete i intervju sa Valterijem Botasom, ali i Danijelom Rikardom, Miodragom Koturom i Danilom Kvjatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu