Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.06.2022.

12:30

Borković imao udes FOTO

Srpski automobilista Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković doživeli su udes na reliju u Zagrebu.

Izvor: B92

Autor:B92

Borković imao udes FOTO
FOTO: PR TEAM

Srpski vozači su udarili u drvo pri brzini od 97 kilometara na čas, ali na svu sreću nisu ozbiljnije povređeni.

Borković je odlično počeo 48. izdanje relija Zagreb open u svojoj Škodi R5.

Od samog početka bilo je evidentno da je jedan od najbržih vozača na stazi i da će voditi veliku borbu sa fabričkim vozačem Hjundaija, Slovencem Rokom Turkom.

Borković je delovao ubedljivo, povećavao je prednost u odnosu na konkurente, ali onda mu se dogodio veliki peh.

On je izašao zadnjim levim točkom sa asfalta, nezgodno je zahvatio zemljani i šljunkoviti deo puta i pri brzini od 97 kilometara na čas udario pravo u drvo.

Brzo je reagovala ekipa hitne pomoći, srpska posada odvedena je u bolnicu na detaljna ispitivanja i ustanovljeno je da nema težih povreda kod obojice.

"Dobro smo, udesi se dešavaju, to je tako na auto trkama. Malo smo se ugruvali, ali najvažnije je da ništa nismo slomili. Staza je zahtevna, ostalo je dosta šljunka i proklizali smo. Uspeli smo da zakočimo i prođemo bez posledica. Ipak, preventivno smo otišli do bolnice, uradili neophodne snimke, malo smo se ugruvali ali što je najvažnije ništa nismo slomili. Hvala svima na podršci i brzo se vraćamo na stazu", rekao je Borković.

Iako su uz mnogo sreće Borković i Marković izbegli ozbiljnije povrede, iako se sumnjalo na prelome ključne kosti i rebara kod obojice, usled kvara na automobilu nisu bili u mogućnosti da nastave takmičenje.

U nedelju je na programu još šest specijalnih ispita na 48. izdanju Ina Delta Relija Zagreb open 2022.

U generalnom plasmanu vodi Slovenac Rok Turk sa 35,6 sekundi predsnosti u odnosu na Vagnera iz Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve