"Hamilton slavi, dok sam ja u bolnici"

Vozač Red Bula Maks Ferstapen nezadovoljan je načinom na koji je vozio Luis Hamilton.

Podeli
EPA/Lars Baron / POOL
EPA/Lars Baron / POOL

Pročitajte još:

Incident, drama i kazna – spektakl u Silverstonu i filmska pobeda Hamiltona

"Protivnika je stavio u bolnicu" Hamilton je kriv

U borbi za prvo mesto Hamilton je sa unutrašnje strane pokušao da pretekne Verstapena i zakačio ga je. Vozač Red Bula je pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradui trka je bila prekinuta.

Holanđanin je odmah odveden na preglede, a Hamilton je dobio kaznu od 10 sekundi, uprkos kojoj je pobedio.

"Drago mi je da sam u redu. Veoma sam razočaran što sam ovako izbačen iz trke. Kazna koja je izrečena nam ne pomaže i nije pravedna posle opasnog poteza koji je Luis izveo na stazi. To što sam još u bolnici gledao slavlje je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje", napisao je Ferstapen.

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner takođe je kritikovao jvozača Mercedesa Luisa Hamiltona zbog incidenta sa Maksom Verstapenom, rekavši da je sedmostruki svetski šampion danas na Silverstonu vozio opasno i ostvario pirovu pobedu.

"Ne bi trebalo da bude ovako. Maks je udario u zaštitni zid silom od 51G. Luis Hamilton je svetski šampion i ne bi trebalo da pravi takve manevre. To je neprihvatljivo. Hvala nebesima da je najbolji rezultat danas to što nije povredjen. On je u bolnici na pregledima, zbog incidenta od 51G i nadam se da je Luis zadovoljan sobom", rekao je Horner za Skaj Sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.