Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.08.2018.

16:49

Dukati najbolji u Brnu, Doviciozo ispred Lorenca i Markesa

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobedio je na trci u Brnu i tako opravdao pol poziciju koju je imao na početku.

Izvor: B92

Autor:B92

Dukati najbolji u Brnu, Doviciozo ispred Lorenca i Markesa
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Doviciozo je trku u Češkoj završio u vremenu 40:01,221 i tako došao do devete pobede u karijeri, a iza sebe je ostavio timskog kolegu Horhea Lorenca i Marka Markesa na Hondi.

Legendarni Italijan Valentino Rosi završio je kao četvrti, iako je do samog finiša bio u borbi za vrh.

Na 12 krugova pre kraja je došao do prve pozicije, ali su ga momci na Dukatiju brzo stigli i obišli. Valentina su pretekli i Markes i Karl Kračlou, da bi nakon spektakularnog manevra Lorenco došao do prve pozicije.

Ipak, Dovi je imao bolji izlaz iz krivine, ali je iskusni Španac zadržao drugo mesto ispred vodećeg u generalnom plasmanu.

Markes može da bude veoma zadovoljan učinjenim na svojoj 100. trci, s obzirom na to da je povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na drugoplasiranog Rosija. Španac je i dalje ubedljivo prvi sa 181 bodom, dok Rosi ima 132 boda. Doviciozo je izbio na treće mesto sa 113, Vinjales je četvrti sa 109, dok je Lorenco peti sa 105.

U Moto 2 klasi u ultra neizvesnom finišu slavio je Migel Oliveira ispred Luke Marinija, a trku je obeležilo i odustajanje Aleksa Markeza. U Moto 3 pobedio je Fabio di Đanantonio ispred Arona Kanea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu