Moto-trke u Zrenjaninu posle 40 godina

Posle skoro četiri decenije narednog vikenda u Zrenjaninu održaće se moto-trke koje će se bodovati za šampionat Srbije i Balkana.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Tim povodom predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMŠ) Mirko Butulija uručio je danas Čedomiru Janjiću, gradonačelniku Zrenjanina, sertfiakt za novu stazu u industrijskoj zoni.

"Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da vratimo moto-trke u Zrenjanin. Trka će se bodovati za šampionat Sbije i Balkanski šampionat, a zajedno sa lokalnim vlastima ćemo raditi da napravimo stazu za sve discipline, nadam se već od naredne godine", rekao je Butulija na konferenciji za medije u prostorijama AMSS.

Gradonačelnik Zrenjanina Janjić istakao je da ne može da sakrije zadovoljstvo jer se u grad vraća sport koji je nekada bio veoma popularan.

"Poslednju trku imali smo 1978. godine za šampionat Jugoslavije, imali smo i jednu revijalnu 1988, a kasnije je nastao mrak za ovaj sport", rekao je on.

Božidar Mihailović, pomoćnik predsednika AMSS za moto-sport, pojasnio je da je poslednje takmičenje u Zrenjaninu održano 2004, ali u moto-krosu, a da je ovo prva ulična trka posle skoro četiri decenije.

"Ova staza ima lepu perspektivu, može da se širi i verujem da će na njoj biti voženo još mnogo trka, na međunarodnom planu, na balkanskom i evropskom nivou", rekao je Mihailović.

Trka se vozi u nedelju 17. septembra, a učestvovaće više od 50 takmičara u disciplinama moto-klasik i supermoto.

F1