Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 07.05.2017.

15:02

Pedrosa slavio na domaćem terenu

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa pobedio je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg Moto GB šampionata.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pedrosa slavio na domaćem terenu
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Pedrosa je bez problema ostvario trijumf jer je vodio od početka do kraja trke.

Španac je 53. put u karijeri došao do pehara, a postavio je i jedan vredan rekord – u 12. uzastopnoj sezoni u ‘kraljevskoj klasi’ je pobedio barem po jednom.

Dani nije morao da se osvrće i tako razbio post još od 2015. godine, ostavivši iza sebe klupskog kolegu Marka Markesa i Horhea Lorenca na Dukatiju.

Branilac titule je osim kratkog perioda kada ga je Zarko pretekao u prvom delu trke bio sve vreme uz svog timskog kolegu, kojeg nije uspeo da ugrozi. Lorenco je bio sjajan u drugom delu trke i zasluženo je upisao svoj prvi podijum od prelaska u Dukati između dve sezone.

Zarko je morao da se zadovolji četvrtim mestom, svojim najboljim plasmanom u najjačoj kategoriji, i bio je najbolji među vozačima Jamahe. Maverik Vinjales i Valentino Rosi imali su izuzetno tešku trku tokom koje nijednog trenutka nisu uspeli da se bore pri samom vrhu. Vinjales je na kraju zauzeo šesto mesto, dok je Rosi bio četiri pozicije dalje.

Između Zarka i Vinjalesa našao se Doviciozo, a mladog Španca pratili su Danilo Petruči na Pramak Dukatiju i drugi vozač Jamahe Teh 3 Jonas Folger. Među najboljom desetoricom našli su se Aleš Espargaro na Apriliji i Rosi, a bodove su osvojili i Skot Reding, Ektor Barbera, Loris Baz, Bredli Smit i Karel Abraham.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske u Le Manu 21. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve