Svetska titula za Miloša Pavlovića

Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović u tandemu Italijanom Edoardom Piskopom trijumfovao u svetskom finalu "Lamborgini super trofeja".

MNIzvor: B92 Svet
Podeli

Tandem "Bonaldi motorsporta" dominirao je trkačkim vikendom na gran-pri stazi Sepang u Maleziji, pošto su Pavlović i Piskopo uspeli da budu jedina posada koja se popela na postolje u sve četiri trke.

Posle dva druga mesta u petak u okviru završnice evropskog šampionata kada su osigurali titulu, Pavlović i Piskopo briljirali su u nedelju osvojivši svetsku titulu sa pobedom i jednim drugim mestom u trkama u kojima su nastupili najbolji vozači iz tri kontinentalna šampionata.

“Ovo je veliki dan za mene, Edoarda i tim "Bonaldi". Uspeli smo da ostvarimo nemoguće i osvojimo dve titule u četiri dana. Presrećan sam", rekao je Pavlović.

Super trofej se vozi u Evropi, Aziji i Severnoj Americi, a kalendar evropskih trka za 2014. godinu čini pet trkačkih vikenda - osim u Monci, po dve trke od po 50 minuta vozile su se i u Silverstonu (Velika Britanija), Pol Rikaru (Francuska), Spa-Frankoršampu (Belgija) i Nirburgringu (Nemačka).

U Maleziji, na stazi Sepang, 22. i 23. novembra održano je "Svetsko finale", na kojem su učestvovali najbolji vozači iz tri kontinentalna šampionata.

F1