Nova vest
Auto-moto

Sreda, 16.06.2010.

17:31

24h Beograda, Srbija i svet na Ušću

U nedelju, 27. juna, svetski i srpski automobilisti takmičiće se na popularnoj uličnoj stazi Ušće.

Izvor:

Autor:

Default images

Veliki sa svih meridijana voziće trke izdržljivosti, a domaći nacionalni šampionat na kružnim stazama.

Prvi put u istoriji svetskog auto sporta voziće se trka izdržljivosti na uličnoj gradskoj stazi. U svetu postoji nekoliko uličnih staza, ali se na njima voze sprint trke.

Trka „24 časa Beograda2 ima za cilj da poboljša imidž glavnog grada Srbije i promoviše ga kao turističku manifestaciju. Očekuje se dolazak više od deset stranih timova iz Kine, Austrije, Nemačke, Švajcarske, plus takmičari iz zemalja istočne Evrope, Rusije i Ukrajine.

Domaći ljubitelji sporta brzina na četiri točka imaće jedinstvenu priliku da vide ozbiljne trkačke sprave vredne nekoliko stotina hiljada evra - Audi R8, BMW M3, Porše 911, Gampert Apolo (vredan pola miliona evra) i naravno Ferari.

Interesovanje je veliko, jer je staza nova, zanimljiva i predstavlja izazov svim vozačima. Ruta staze je bulevar Nikole Tesle i raskrsnica ulice Trešnjinog cveta u neposrednoj blizini Grand Kazina. Staza je po mišljenu stručnjaka izuzetno bezbedna i atraktivna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve