Nova vest
Auto-moto

Subota, 08.05.2010.

21:20

GP2: Trijumf Pika na startu sezone

Francuz Čarls Pik pobednik je prve trke ovogodišnje GP2 serije koja je vožena na stazi „Katalunja“ u Barseloni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Ardene je do trijumfa na svom debiju u GP2 šampionatu došao u vremenu od 57:54.177 minuta posle 37 krugova s prednošću od jedne i po sekunde u odnosu na Đakoma Ričija iz Italije u bolidu ekipe DPR, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja na premijernoj trci sezone popeo vozač tima Rejsing Inženjeringa Dani Klos.

Prva trka sezone je za Pika dobro krenula odmah posle starta pošto osvajač pol pozicije Žil Bjanši i njegov timski kolega iz ekipe ART Gran pri nisu uspeli da krenu. Potom je došlo do kontakta vozača Barva Adaks tima Serhija Pereza i Kristijana Vitorisa, koji je ubrzo udario u Bjanšija, dok je Bird morao da ode široko da bi izbegao sudar.

Tada je Pik, koji je bio šesti na startu, došao do drugog mesta iza Pereza, a odmah ispred Ričija. Meksikanac je od tada samo povećavao svoju prednost do odlazaka u boks, u koji je Pik otišao u 12 krugu i na stazu se vratio sa 40 zaostatka u odnosu na Pereza, koji je tada imao pobedu u rukama. Ipak, trijumf mu je izmakao četiri kruga pre kraja kada su ga zadesili problemi sa zadnjim desnim pneumatikom u boksu i on je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom, dok je Francuz proslavljao pobedu.

Peto mesto na otvaranju sezone zauzeo je vozač ekipe iSport Oliver Turvi, , a sledio ga je dvojac Rapaksa Pastor Maldonado i Luiz Razia, i Fabio Lajmer u bolidu Oušn rejsinga, koji će startovati sa pol pozicije na drugoj trci na stazi „Katalunja“ koja je na programu u nedelju od 10 časova.

Rezultati prve trke na stazi „Katalunja“:
1. Čarls Pik (Francuska) Arden 57:54.177
2. Đakomo Riči (Italija) DPR + 1.489
3. Dani Kos (Velika Britanija) Rejsing Inženjering + 4.209
4. Serhio Perez (Meksiko) Barva Adaks + 5.11
5. Oliver Turvi (Velika Britanija) + 18.339
6. Pastor Maldonado (Venecuela) Rapaks + 30.211
7. Luiz Razia (Brazil) Rapaks + 30.568
8. Fabio Lajmer (Švajcarska) Oušn rejsing + 34.321

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve