Nova vest
Tenis

Utorak, 17.01.2023.

16:00

Novak otkrio status povrede: Nije idealno

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena, osvrnuo se na pobedu protiv Roberta Karbaljesa Baene i otkrio kakvo mu je stanje sa nogom.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak otkrio status povrede: Nije idealno
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Novak muči zadnja loža, ali je protiv Španca sve izgledalo dobro i to je ohrabrujuća vest.

"Noga je dobra, ali nije idealna. Nisam trenirao onako kako sam želeo poslednjih dana. Nadam se da će stvari ići dobro od prvog do poslednjeg poena. Sve je bilo bolje kako je odmicao meč i to je ono što me hrabri", rekao je Đoković srpskim novinarima u Melburnu.

"Testirao sam nogu na početku. Razmišljao sam usko, da se zaštitim, zato mi je trebalo vremena da se priviknem na meč, da se krećem slobodnije. Sve što je meč odmicao, osećao sam se sve bolje. On je servirao dobro, ali u drugom delu drugog seta sam počeo da igram u drugoj brzini. Zaista sam srećan što sam uspeo da završim meč na način na koji sam završio", dodao je srpski teniser.

Đoković je pričao o stručnom štabu, novom sparing partneru...

"Paniki ima zdravstvenoh problema. Tim je manje više isti. Trener (Ivanišević) isto, sparing je novina u timu, to najbolji drug mog brata Marka, poznajemo se dosta dobro, igračku karijeru je završio, prijatelji smo... Radim na specificnim stvarima na terenu što ne mogu da radim sa drugim sparing partnerima. On se super slaže sa Goranom. I naravno Miljan (Amanović)", rekao je Novak.

Novak je na kraju poslao ohrabrujuću poruku.

"U trećem setu, noga je bila bolje. Videćemo šta će biti sutra kada popuste lekovi i uticaj pilula. Dobra stvar je dan između pa ti to daje mogućnost da se regenerišeš. To iskustvo od pre dve godine mi je pomogla. Ako se po jutri dan poznaje. Biće dobro sve".

Đoković u drugom kolu čeka bolji iz susreta Delijen - Koaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve