Nova vest
Tenis

Petak, 28.01.2022.

07:53

Nadal: Do pobede uz patnju, daću sve od sebe da osvojim

Španski teniser Rafael Nadal izneo je utiske na terenu posle pobede nad Mateom Beretinijem.

Izvor:

Autor:

Nadal: Do pobede uz patnju, daću sve od sebe da osvojim
EPA-EFE/DAVE HUNT

Nadal je posle četiri odigrana seta savladao Beretinija i igraće finale na Australijan openu.

Pokušaće da postane četvrti igrač u istoriji i drugi u Open eri posle Novaka Đokovića koji je osvojio sve grend slemove najmanje dva puta.

Nije bio lak meč protiv Beretinija.

"Mislim da sam bolje počeo meč, bio sam bolji u prva dva seta i ona su bila najbolja do sada na turniru. Mateo je još jednom pokazao da je dobar teniser, u trećem setu je počeo da pogađa, a ja nisam igrao moju igru, servis mi nije funkcionisao. U četvrtom setu je takođe igrao sjajno, a posle toga sam uz patnju uspeo da dođem do pobede. Uspeo sam da budem ovde gde jesam", rekao je Nadal.

O Mateu Beretiniju.

"Igrao je finale na Vimbldonu, polufinale ovde... sve je bolji i bolji, jedan je od najboljih igrača na turu i pred njim je sjajna budućnost".

Kako se oporavio posle četvrtfinalnog meča i duela protiv Šapovalova?

"Dan posle četvrtfinala osetio sam se još mnogo teže, nisam trenirao, izbegao sam trening. Samo 15 minuta sam dan kasnije bio na terenu, a onda sam uspeo da se vratim u ritam pre ovog meča, bilo je veoma teško sve to. Morao sam da nastavim da radim naporno da bih došao ovde gde sam sada".

O uslovima?

"Kao što svi znaju, ja više volim na otvorenom, ali ovaj stadion je sjajan i sa zatvorenim krovom, publika je sjajna i uživao sam u atmosferi. Znao sam pre početka meča da će krov biti zatvoren i bez obzira na to došao sam da igram i da uživam".

O finalu?

"Za mene je sve o Australijan openu sada pre svega drugog, ovo je neverovatan događaj. Bilo je u mojoj karijeri dosta problema sa povredama, ranijih šansi, onaj poraz od Rodžera 2017. godine, jedva sam osvojio trofej ovde 2009. godine i evo smo sada ovde i pokušaću da osvojim, daću sve od sebe", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve