Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2022.

15:25

Vilander: Mari može da se vrati u nekadašnju formu

Mats Vilander je oduševljen zbog sve boljih igara Endija Marija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vilander: Mari može da se vrati u nekadašnju formu
Foto: Profimedia

Bivši broj jedan je istina na startu u Melburnu imao mnogo posla, ali je posle skoto četiri sata igre pobedio Nikoloza Basilašvilija sa 6:1, 3:6, 6:4, 6:7 (5), 6:4.

Bilo je to prvo Endijevo pojavljivanje u Melburnu od 2019. godine.

U narednom kolu protivnik mu je Danijel Taro, a Vilander kaže da veruje da Britanac može da se vrati nekadašnjoj igri.

"Kada je Endi Mari na svom najvišem nivou, on je emotivno uključen u meč od većine igrača na Turu. I gotovo da uvek donosi pravu odluku. Ima uvek mnogo izbora u glavi pred svaki udarac. Kako bira koji je pravi? On to oseća u srcu. Danas je u petom setu imao nekoliko sjajnih odluka, možda manje krajem četvrtog seta, ali tako je to u tenisu, to morate da prihvatite", kaže Vilander.

Šveđanin kaže i da mu se čini da se teniser iz Danblejna polako vraća u staru formu.

"Kada vidim koliko je emotivan, to me čini da verujem da će se vratiti blizu svoje nekadašnje igre, ako ne i na sam vrh, jer je fizički u stanju da igra sve udarce. Kada ulaže emocije i kada se nosi sa publikom kao danas, zabavno je gledati ga", dodao je.

Mariju je ovo bila prva pobeda u Melburnu posle tačno 1.822 dana. Tada je u trećem kolu 2017. godine dobio Sema Kverija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve