Nova vest
Tenis

Subota, 15.01.2022.

00:10

Završeno saslušanje VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković uskoro će doći pred Federalni sud Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Završeno saslušanje VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

Novak Đoković se trenutno u Melburnu bori za ostanak u Australiji i igranje na Australijan openu, prvom ovogodišnjem Grend slemu.

Pošto mu je viza po drugi put ukinuta, on će se uskoro pojaviti na sudu putem video linka iz kancelarije svojih advokata.

Sudija je pred početak rekao da je saslušanje proceduralno. Odlučuje se o prebacivanju procesa na ovaj sud, kao i o tome da li će biti jedan sudija na suzrašnjem suđenju ili panel sudija.

Advokati Novaka Đokovića počeli su izlaganje. Gospodin Holderson smatra da je najbolje i najpravednije da o sudbini srpskog tenisera odlučuju trojica sudija i da sudnica bude puna.

Takođe je rekao da postoji izjava pod zakletvom koja podržava dokumentaciju Novaka Đokovića. Obično to ne bi bilo javno dostupno dok ga sud ne pročita – u suštini ne pre sutrašnjeg ročišta. Ali on se ne protivi da se to danas objavi.

Novak Đoković se nije pojavio na ovom saslušanju, a advokat države se protivi ovom mišljenju i on ne misli da bi bilo dobro da panel sudija odlučuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve