Čilić režirao iznenađenje: Izbacio šestog igrača sveta!

Hrvatski teniser Marin Čilić priredio je veliko iznenađenje na Austalijan openu.

Izvor: MS

Subota, 22.01.2022.

13:45

Čilić režirao iznenađenje: Izbacio šestog igrača sveta!
AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

On se plasirao u osminu finala u Melburnu pobedom nad šestim igračem sveta Andrejom Rubljovom – 7:5, 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Čilić je, za razliku od pregršt mečeva u karijeri, pokazao čvrste živce u najbitnijim momentima i zakazao meč sa mladim Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom.

Vicešampion Melburna iz 2018. godine je ušao u meč kao autsajder, kako zbog plasmana (27. na ATP listi), tako i zbog ne baš dobre forme, ali je odigrao sjajan meč i zasluženo prošao dalje. Lomio je Rubljova kada je bitlo najvažnije, u prvom setu je napravio drugi brejk u 12. gemu, dok je u drugom imao više snage i koncentracije u taj-brejku.

Međutim, nije mogao bez svojih oscilacija, u trećem setu je ispustio brejk prednosti, da pretrpeo još jedan i Rubljov se vratio.

Čilića to nije poremetilo, znatno je podigao nivo igre, bio je kao u transu i ostvario jednu od najvećih pobeda poslednjih godina.

Sada ga čeka sličan izazov u vidu Ože-Alijasima...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: