"Đoković lažirao povredu? Da ga stavimo na ultrazvuk pred svima?"

Povreda Novaka Đokovića tokom Australijan opena bila je tema koja je privlačila najviše pažnju.

Izvor: MS

Ponedeljak, 22.02.2021.

18:14

EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kada pogledamo koliko je dana trajala rasprava da li je prvi teniser sveta "lažirao" povredu u duelu sa Tajlerom Fricom, da se od toga napravila saga u orkestru medija iz Australije i pojedinih igrača, ne čudi što je to tako.

Iako se Đoković mučio sa bolovima bio je dominantan za sve rivale, a baš mu je Fric bio najteža prepreka na putu do trofeja u Melburnu.

O Novakovom statusu u medijima, odnosno kompletnom svetu, govorio je bivši selektor teniske selekcije Srbije Bogdan Obradović.

"Anglosaksonci vode medije, oni su to uradili. Uvek moraju da imaju jednog ili dva junaka, uz jednog anti-junaka. Jedan je Robin Hud, a drugi Džek Trbosek. Biraju koji će superheroj biti Novak, prave od njega Trboseka. Zašto to rade? Mnogo ih boli jer je napravio više od Robina Huda. Sve što kreiraju je vrsta prevare i tako manipulišu", rekao je Obradović u emisiji "Fokus" na TV B92.
Teniski trener pojasnio je povredu Đokovića sa stomakom.

"Imao je jednom taj problem. Jedan sam od retkih koji poznaje njegovo telo vrlo dobro, od samog tenisa ne može da se desi nešto ekstremno, ali može da se proširi i dođe do problema. Čak i to da je odlučio da preda, čime bi se brže zacelilo... Želeo je sebe da stavi u zonu zbog svih pritisaka i ne bude izdajica roda svog. Umesto da bude pohvaljen sada se govori da li je bio povređen", poručio je, a onda "poentirao:

"Najbolje da ga stavimo na ultrazvuk pred svim medijima i pokažemo nalaze. Tačno je to i to, milimetri povrede...", dodao je Obradović u svom stilu.

Obradović je najavio finale sa Danilom Medvedevim kao pobedu Novaka u četiri seta, iako je, kako je rekao, u duši znao da će biti samo tri.

"Zaista cenim Medvedeva, 20 pobeda u nizu je imao, zato sam mu dao taj jedan set. Da kažete Lejkersima da pobede 20 NBA ekipa to je ogroman zahtev za svakog. Danil je momak koji je takmičar i talenat, gladan je Grend slem titula 10 puta više od Novaka. To ne može da se poredi jer Đoković ima 18 tih trofeja", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: