Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.01.2020.

04:25

Sousa i Souza – jedno slovo pravi veliku razliku

Portugalski teniser Žoao Sousa neočekivano je naišao na problem, ni kriv ni dužan i to samo zbog svog imena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sousa i Souza – jedno slovo pravi veliku razliku
Photo by Fred Lee/Getty Images

Brojni mediji objavili su vest kako je teniser Žoao Souza, ali onaj iz Brazila, kojem se prezime piše sa Z, za razliku od Portugalca čije se prezime piše sa S, doživotno suspendovan.

Jedinica za integritet tenisa je navela da je otkrivena korupcionaška afera i da je Souza nameštao brojne mečeve na manjim turnirima, tako da mu je doživotno zabranjen o da se takmiči.

S druge strane, portugalac je ni kriv ni dužan označen prevarantom i to samo zato što su pojedini mediji objavili pogrešnju forotgrafiju, njegovu umesto Brazilčeve.

"Danas sam video moju fotografiju, doveden sam u vezu sa drugim teniserom čije se ime izgovara kao moje, ali se piše drugačije. Razlika između S i Z je mala, ali u ovom slučaju je enrormna, jer me ni krivog ni dužnog dovodi u vezu sa nezamislivom situacijom".

"Sa bih sve to raščistio, kažem svima da je moje ime Žoao Sousa, ja sam Portugalac i nemam nikakvih problema sa Jedinicom za integritet tenisa. Sto odsto sam koncentrisan na naredni turnir, u Monpeljeu kloji počinje 3. februara. Hvala svima na podršci", napisao je Sousa na svom Instagram profilu.

IOnače, Sousa je u prvom kolu Australijan Opena izgubio od Federika Delbonisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve