Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2020.

10:04

Međedović: Forhendom i volejima do pobede nad Kaširinom

Hamad Međedović je uspešno probio led na Australijan Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Međedović: Forhendom i volejima do pobede nad Kaširinom
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Pobedio je nastartu juniorskog turnira Rusa Nikitu Kaširina, 6:3, 6:4 i sada ga u narednom kolu očekuje jedan od glavnih favorita, drugi nosilac turnira, Amerikanac Martin Dam, inače sin nekadašnjeg istoimenog češkog tenisera Martina Dama, nekada 42. na svetskoj listi u singlu i broju pet u dublu.

Dam je i trener svom sinu, ali kako igra Hamad možemo očekivati odličan meč jer je mladi teniser iz Novog Paraza prikazao veoma dobru igru na startu turnira.

Bilo je dobro i zadovoljan sam. Počeo sam jako dobro, u drugom setu imao sam mali pad fizičke prirode, potrajalo je dva-tri gema, onda sam se vratio i super se završilo. Jedan brejk je bio dovoljan da završim meč. Najzadovoljniji sam bio forhendom i volejima. Ti voleji obično nisu moje veliko oružje, ali sada su mu dobro došli“.

Bio je daleko mirniji nego na debiju prošlog leta na US Openu kada je zaustavljen na samom startu turnira.

Osećao sam kao da sam nešto tako već prošao, u Njujorku je bilo mnogo treme i bio sam stegnut. Bilo je i sada treme, ali znatno manje. Znao sam šta me očekuje“.

Svestan je da će Dam biti veliko iskušenje, ali kađe da poznaje njegovu igru i da je to vrlo važno.

Nismo se još sastali, ali znamo se dugo, vršnjaci smo i jako se dobro poznajemo. Videćemo šta će biti, nadam se najboljem, potrudiću se da se spremim što bolje“.

On je jedini junior iz Srbije u singlu i svakako da ima velike ambicije već u ovoj sezoni.

Dosta smo se dobro spremili za ovu sezonu, imali smo dva i po do tri meseca jakih priprema na Tipsarević akademiji u Beogradu. Igraću sva četiri juniorska Slema i turnire pred Slemove, ali ću preći na fjučerse od 15 hiljada, to je sledeći korak. Mislim da mogu dobro da prođem tu. Na Tipsarević akademiji na fjučersu sam ispao od Marka Miladinovića, koji je posle bio šampion, gledao sam svaki taj meč i mislim da je vreme da se tu oprobam, mislim da sam i fizički zreo za svoje godine“, poručio je Hamad.

Optimista je i po pitanju toga da će Srbija uskoro imati još dobrih tenisera.

Ima nekoliko igrača, Stefan Popović i Petar Teodorović su dobri, njima treba jedan ili dva bolja turnira da uđu u Top 100, da makar igraju kvalifikacije za Rolan Garos. Mislim da će se to i desiti“, zaključio je Međedović, koji je u dublu sa Rusom Maratom Šaripovim poražen od Amerikanca Dalija Blanka i Belgijanca Aleksandera Hugmartensa sa 7:5, 5:7, 10:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve