Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

12:09

"Ne znam da li iko može da pobedi Rodžera, Rafu i Novaka"

Teniski trener Patrik Muratoglu pričao je o stanju u vrhu tenisa i o tome ko je favorit za osvajanje Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Paul Kane/Getty Images

Muratoglu, trener Serene Vilijams, pohvalio je "staru gardu" koju čine Federer, Đoković i Nadal i rekao da su oni definitivno i dalje najbolji u tenisu.

Francuz je otkrio šta je potrebno da mlađi teniseru "doguraju" do titule na nekom od Grend slemova.

"Gledajući poslednje dve sezone shvatamo da je 'stara garda' i dalje veoma jaka. Rafa je osvojio Rolan Garos po 11. put, Rodžer nedavno Hopman kup, a Novak je opet broj 1. Ako su svi blizu svog nivoa, ne znam da li iko može da ih pobedi. Kako bi ih pobedili na Grend slemu mlađi teniseri moraju to prvo da urade na manjim turnirima, ali to još nije slučaj", kazao je Muratoglu za Marku.

Po Muratogluovom mišljenju Federer je jedan od glavnih, ako ne i glavni favorit za osvajanje "Ozi opena".

"Federer je osvojio poslednja dva Ozi opena, ali su dugi mečevi uticali na njega. Siguran sam da može opet da trijumfuje. Igrao je na veoma visokom nivou u Pertu i pokazao da je jedan od favorita. Ne mislim da godine utiču na njega, posebno gledajući ga u poslednje dve nedelje. Kreće se neverovatno dobro", dodao je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve