Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.01.2019.

11:28

Čilić bez snage za novi preokret, nepobedivi Agut u četvrtfinalu

Španski teniser Roberto Bautista Agut plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Hrvatom Marinom Čilićem, posle pet setova.

Izvor: LN

Autor: LN

Čilić bez snage za novi preokret, nepobedivi Agut u četvrtfinalu
AP Photo/Andy Brownbill

Bautista Agut je do pobede došao posle tačno četiri časa igre, po setovima 6:7(6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Španac je nastavio svoj nestvarni niz zabeleživši devetu pobedu u nizu, te se plasirao u četvrtfinale prvog Grend slema sezone, nakon što je osvojio titulu u Dohi.

Čilić nije uspeo da napravi novi preokret posle onog u prošlom kolu, kada je od 0-2 preokrenuo duel protiv još jednog španskog tenisera, Fernanda Verdaska.

Agut je servirao za prvi set, ali je Marin uzvratio brejkom i na kraju osvojio set u taj-brejku. Ipak, Hrvat se tu dosta istrošio, pa su naredna dva seta pripala protivniku, i to veoma lako.

Sedmi teniser sveta ponovo je pronašao svoju prepoznatljivu igru u četvrtom setu. Izgledao je bolje i svežije, a na 5:4 je pritisnuo servis rivala i oduzeo mu ga sa samo jednim izgubljenim poenom, pa je meč otišao u peti, odlučujući set.

Oba tenisera su na startu tog dela igre propustila po jednu brejk priliku, a zatim su podigli nivo prvog servisa. Igralo se bez izglednijih šansi za brejkom, sve do devetog gema seta. Tada je Španac imao dve vezane prilike da oduzme servis Čiliću, nije ih iskoristio, ali jeste treću.

Bautista Agut će u narednom kolu, u četvrtfinalu, imati veoma težak zadatak jer će mu protivnik biti pobednik iz duela između Stefanosa Cicipasa i Rodžera Federera.

Ovo će biti prvo četvrtfinale na nekom od Grend slemova za 30-godišnjeg Španca, kojeg očekuje i napredak na ATP rang listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve