Nova vest
Tenis

Petak, 18.01.2019.

11:43

Australijanci mu ne mogu ništa – Nadal nastavio niz u Melburnu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Australijancem Aleksom de Minorom u tri odigrana seta.

Izvor: LN

Autor: LN

Australijanci mu ne mogu ništa – Nadal nastavio niz u Melburnu
AP Photo/Kin Cheung

De Minor, 29. teniser sveta, nije pružio otpor kakav je domaća publika očekivala, pa je poražen sa ubedljivih 6:1, 6:2, 6:4, posle dva časa i 24 minuta igre.

Nadal je sa lakoćom oduzimao servis rivalu, a i kada nije u tome uspevao često je imao brejk prilike. Aleks nije uspeo nijednom da napravi brejk Rafi, iako je imao prilike za to.

U poslednjem gemu meča viđen je pravi šou – Aleks je uspeo da spasi pet meč lopti i izazvao rapsodiju na tribinama, ali je kod šeste poslao loptu u aut i okončao svoju epizodu na Australijan openu.

Najbolji teniser De Minor je igrao krajem trećeg seta, ali je tada bilo prekasno da dođe do iznenađenja. Rafa je na kraju pogodio znatno veći broj vinera, ali zanimljivo i imao veći broj neiznuđenih grešaka, dok su one iznuđene "pripale" domaćem teniseru.

Nadalu je ovo bila treća pobeda na turniru i ujedno treća protiv jednog Australijanca. On je u prva dva kola pobedio Džejmsa Dakvorta i Metjua Ebdena, a posle tri duela sa "kengurima" nijedan nije uspeo da mu uzme ni set.

Ovo je bio drugi duel mlade nade australijskog tenisa i Nadala, nakon što ga je "Bik sa Majorke" pobedio na Vimbldonu istim rezultatom.

Nadal, koji se nalazi na suprotnoj strani žreba od Novaka Đokovića, u četvrtom kolu igra protiv "preporođenog" Čeha Tomaša Berdiha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve