Nova vest
Tenis

Petak, 18.01.2019.

01:53

Đoković: Šapovalov? Tako mlad, a veliki profesionalac

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je reči hvale za sledećeg protivnika Denisa Šapovalova, ali i za Žo-Vilfrida Congu kojeg je pobedio u drugom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Šapovalov? Tako mlad, a veliki profesionalac
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Sæiefelbein

Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena pošto je pobedio Congu sa 6:3, 7:5, 6:4.

To je bila repriza finala tog turnira iz 2008. godine, kada je Đoković osvojio prvi grend slem trofej.

"Poštujem ga, posebno njegov profesionalizam, a tako je mlad. Psihički je sazreo", rekao je Đoković o Šapovalovu koji je eliminisao Tara Danijela rezultatom 6:3, 7:6, 6:3.

Đoković je imao problema sa povredom lakta, sredinom prošle sezone se vratio na teren i osvojio Vimbldon i US open. Takođe, srpski teniser se vratio na prvo mesto na ATP listi. Upitan da li je iznenađen što se vratio u vrhunsku formu Đoković je odgovorio da nije.

"Uvek verujem u sebe i mislim da je to dominantno osećanje kod mene. Ali, sa druge strane, prijatno sam iznenađen koliko brzo sam se vratio na prvo mesto", rekao je on.

Conga od 2008. nije igrao u finalu nekog grend slem turnira. Njemu je za učešće na prvom Grend slem turniru u sezoni dodeljena specijalna pozivnica organizatora.

Trenutno je 177. na ATP listi, pošto je veći deo prošle sezone propustio zbog operacije levog kolena.

"Uvek je teško igrati protiv Žoa. Nepravedno je na toj poziciji. Uvek je bio vrhunski igrač", rekao je Đoković.

Šapovalov je jedan od 10 tenisera mlađih od 23 godine u trećem kolu Australijan opena. On je rekao da mu se ispunio san što će igrati protiv Đokovića na jednom Grend slem turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d