Kvitova – Osaka 1-2

Japanska tenisera Naomi Osaka osvojila je Australijan open pobedom u finalu nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

4:6 – Kraj! Osaka posle US opena osvaja i Australijan open!
Sjajna japanska teniserka je osvojila drugi Grend slem u nizu. Osaka će od ponedeljka biti i prva teniserka sveta, dok Kvitovoj ide vicešampionski trofej i drugo mesto na WTA rang listi.
4:5 – Može li Naomi ovog puta da odservira za meč?
Kvitova je bez problema došla do 4:5, ali je i dalje u nezavidnoj poziciji. Osaka servira za titulu na Australijan openu.

Photo by Vince Caligiuri/Getty Images for Tennis Australia
3:5 – Osaka po drugi put na korak od trofeja
Lako do svog gema dolazi Osaka i sada se po prvi put u trećem setu, a drugi u meču, nalazi na gem od pobede.
3:4 – Petra spasila tri brejk prilike, ponovo
Osaka je, ponovo, došla do tri vezane prilike i Kvitova je, ponovo, spasila sve tri. Potom je odservirala dve "bombe", osvojila gem za 3:4. U prethodnom setu posle ovakve situacije Naomi se "raspala", a videćemo šta će biti sada.
2:3 – Osaka vodi, Kvitova se drži
Osaka je potvrdila brejk bez ikakvih problema, a Kvitova je smanjila zaostatak sigurnim servisima. Ona je svoj gem završila asom, glasno to proslavila i "najavila" pokušaj brejka u narednom gemu.
1:2 – Novo buđenje Japanke
I, evo prvog brejka u odlučujućem setu. Osaka se konsolidovala, vezala tri poena i neverovatnim bekhend vinerom napravila brejk. Brzo je zaboravila peh iz drugog seta i pokazala fantastičnu mentalnu snagu.
1:1 – Teniserke sigurne na početku 3. seta
Uvodne gemove u trećem setu Kvitova i Osaka dobile su bez oscilacija, poprilično sigurno.
7:5 – Kvitova ide do seta, kakav veleobrt!
Da li je moguće?! Petra Kvitova je gubila 5:3 i Osaka je pritom imala tri vezane meč lopte. Petnaestak minuta kasnije, Kvitova je drugi set osvojila sa 7:5! Kako? Verovatno ne zna ni ona, a Naomi sada verovatno priželjkuje da one tri meč lotpe nije ni imala, mada ko zna šta joj u ovim trenucima prolazi kroz glavu.
Može li Kvitova da prekine niz?
6:5 – Japanka propustila novu priliku
Kvitova je došla do 30:0 veoma lako, ali i uz pomoć čelendža. Ipak, Osaka je nastavila da pritiska njen servis i došlo je do vezanih grešaka. Osaka je usmerenim napadima došla do brejk prilike, koju je uz malo sreće spasila Petra, a onda lako došla i do gema.
Kolaps Osake!
Kolaps Osake kao saobraćaja u Beogradu! Osaka je ispustila nestvarnu šansu. Prvo je propustila tri meč lopte, a onda je Kvitova sa jednim izgubljenim napravila brejk za 5:5.
4:5 – Da li je kasno za Petru?
Kvitova je uradila neočekivano spasivši tri vezane meč lopte pri svom servisu. Tek kada je bila nadomak "provalije" Čehinja je krenula da pogađa vinere i servise, ali je Osaka sada i dalje u dobroj poziciji jer servira za meč.
3:5 – Japanka sigurna, na korak od trijumfa
Dobrim servisima Osaka dolazi do 5:3, te je sada na gem od pobede i drugog Grend slema zaredom. Japanka pokazuje zavidnu dozu koncentracije i sigurnosti, a Kvitova i dalje greši.

Photo by Mark Kolbe/Getty Images
2:4 – Kvitova se "raspala"
Petra je imala 0:30, ali je onda opet krenula da greši. Nekoliko vezanih loših poteza i izgleda kao da se polako, ali sigurno predaje. Osaka je na dva gema od trofeja.
2:3 – Osaka kao "brzi voz"
Sve se raspalo u igri Petre Kvitove. Nije potvrdila brejk, a onda je izgubila servis dvaput zaredom. Mnogo greši, a Osaka je izuzetno smirena i koncentrisana. Naomi pravi novi brejk i jako je blizu druge Grend slem titule u nizu.
2:1 – Osaka neumoljiva, vratila brejk
Posle nekoliko neiskorišćenih gem lopti za Kvitovu, Čehinja je napravila treću duplu servis grešku i poklonila borbenoj Osaki brejk priliku. Japanka je odmah napala servis rivalke i, iako to nije bilo očekivano, vratila brejk.
2:0 – Konačno brejk!
Kvitova je došla do brejka, konačno! Nije iskoristila prvu brejk priliku, Osaka je došla do gem lopte, ali je Petra vezala tri poena i konačno oduzela servis rivalku iz ukupno sedme prilike.
Nebo nad Rod Lejver Arenom

Foto: B92
6:7, 1:0 – Siguran start Kvitove
Gubitak prvog seta nije poremetio Petru koja bez problema dolazi do prvog servis gema u nastavku.
Japanka nije izgubila ovakav meč od 2016...
Frapantna statistika kaže da Osaka nije izgubila nijedan meč u kojem je osvojial prvi set još od 2016. godine.
6:7 – Osaki ide prvi set!
Iako je Kvitova bila objektivno bolja u prvom setu i imala više prilika, Osaki ide prvi set. Odlična Japanka je dizala nivo igre što je set više odmicao i zasluženo, iako nije izgledalo da će tako biti, osvojila prvi deo igre.
6:6 – Kvitova se izvuka, spasila set lopte i izborila taj-brejk
Osaka je povela sa 6:5 posle jednog neizvesnog gema, a onda pripretila Kvitovoj sa 15:30 na riternu. Čehinja je znala da su potencijalne brejk šanse i set šanse i to je možda uticalo na to da svojom greškom set loptu dodeli Osaki, ali ju je spasla fantastičnim vinerom.

Ipak, tu nije bio kraj muka za Petru, jer je Naomi izborila novu set loptu. Čehinja je i to spasila, ovoga puta dobrim servisom, a onda izborila taj-brejk!
5:5 – Fantastičan tenis na Rod Lejver areni
Dva sigurna gema. Osaka ovog puta nije imala problem, a Kvitova je nastavila da "gazi" prilikom servisa.
4:4 – Kvitova propušta priliku za prilikom
Osaka je bila ponovo u problemu, jer je Kvitova imala tri vezane brejk prilike. Ipak, ona je uspela da se izvuče i iz tog problema i da povede sa 4:3, da bi zatim Kvitova ponovo lako došla do izjednačenja.
3:3 – I Kvitova spasla brejk šansu
Posle Japankinog testa svoj je imala i Čehinja. I ona je uspela da se izvuče i spasi brejk loptu protivnice, te smo i dalje u egalu.
2:3 – Osaka se izvukla
Prva je pripretila Petra Kvitova. Imala je 0:30 pri servisu protivnice, a zatim i dve brejk lopte. Osaka je ostal smirena i spasila obe, pa sada vodi u prvom setu.
1:1 – Munjevit početak
Dosta vinera na startu i siguran početak za obe teniserke pri servisu, neumoljivo su izgledale i Osaka i Kvitova na početku, izgleda da nas očekuje izvanredan duel.
Osaka će prva servirati
Dobrodošli!
Dobrodošli na finale Australijan opena za dame koje možete pratiti uz naš live blog!
(6:7, 7:5, 4:6)
  KVITOVA   OSAKA  
  1 : 2  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: