Nova vest
Tenis

Sreda, 24.01.2018.

11:00

Tenis o "ružnoj prošlosti", "odvratnoj Sereni" i gej klubu

Tenis Sangren skrenuo je na sebe pažnju plasmanom u četvrtinu finala Australijan Opena, ali mu je instant slava donela i probleme.

Izvor:

Autor:

Tenis o
Getty images

Dvadesetšetogodišnji Amerikanac napravio je uspeh karijere na Ozi Openu, da bi ga u borbi za polufinale zaustavio sjajni Južnokorejac Hjeun Čung.

Ipak, pored sjajnih nastupa u Australiji, momak iz Tenesija je u centar javnosti došao zbog 'ružne prošlosti', odnosno rasističkih i homofobičnih tvitova, kao i praćenja nekoliko ultra desničarskih poketa.

Iako je u međuvremenu obrisao sporne objave i demantovao da podržava desničare, Tenis je odlučio da se na konferenciji za štampu pojavi sa saopštenjem, koje je novinarima pročitao sa telefona.

"Vaša želja jeste da stavite ljude u te male kutije kako biste mogli da organizujete svet prema vašim unapred smišljenim idejama. Eliminišete bilo kakvu individualnost u ciju da nas demonizujete kolektivnim. Zbog nekoliko ljudi koje pratim i nekoliko lajkova na Tviteru, moja sudbina već je zapečaćena u vašim umovima. Kako biste napisali prvokokativnu, senzacionalističku priču... Uradili biste sve kako bi me obeležili kao čoveka koji žarko želite da budem", počeo je izlaganje Sandgren.

Tenis se našao na udaru javnosti, pored spomenutih naloga koje je pratio, pre svega zbog tvita upućenog 2015. godine prema Sereni Vilijams, kada je napisao 'odvratno' iznad članka koji je podelio, ali i poruke da su mu 'oči krvarile' kada se slučajno našao u gej klubu.

"Pre biste bili produžetak propagadne mašinerije, umesto da istražujete informacije iz različitih uglova, budete spremni da učite, menjate se i rastete. Dehumanizujete olovkom i papirom, okrećući bližnje jedne protiv drugih. Kada tako radite, možda oktrijete da ubrzavate pakao koji želite da izbegnete. Moje čvrsto uverenje jeste da najviša vrednost mora biti stavljena na vrlinu svakog pojedinca – nebitno kog pola, rasa, religije ili seksualne orijentacije on bio. Moj posao jeste nastavak putovanja sa ciljem da postanem najbolji ja, a kako bi utelovio ljubav koju Hrist ima za mene, odgovaram njemu u samo njemu", zaključio je Tenis naglasivši da će odgovarati samo na pitanja o duelu sa Čungom, koga čeka meč sa Čilićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu