Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.01.2018.

03:30

Kraj estonske bajke, Suares Navaro u četvrtfinalu

Karla Sares Navaro okončala je seriju pobeda Anet Kontaveit, 6:4, 4:6, 8:6. Teniserka iz Španije je treći put među osam najboljih u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kraj estonske bajke, Suares Navaro u četvrtfinalu
Getty Images

Bio je to zanimljiv duel u "Rod Lejver areni" kojim je otvoren program dana, a meč je trajao dva sata i 17 minuta.

U prvom setu, presudan je bio peti gem, ujedno i najduži u meču sa ukupno 19 odigranih poena. Estonka je iskoristila četvrtu brejk priliku da povede sa 3:2 što joj je bilo dovoljno da uz siguran servis stigne do početnog seta (6:4).

Suares Navaro, koja je nekada bila članica top 10 na svetskoj listi, loše je počela i drugi set. Dva puta je dozvolila Kontaveit da joj oduzme servis, u trećem i petom gemu, pa je bila prinuđena da juri rezultat.

Tih prvih sat vremena igre proteklo je u znaku Kontaveit koja je imala sve u svojim rukama, sigurniju igru, preciznije udarce. Međutim, kao da se uplašila pobede i posle 4:1 usledio je veliki pad i povratak teniserke iz Španije u igru. Dobila je Karla narednih pet gemova i izjednačila na 1:1 u setovima.

Set odluke doneo je veliku borbu. U prvih osam gemova nije bilo brejka da bi Kontaveit konačno iskoristila drug brejk loptu za 5:4 čime je ponovo došla u priliku da servira za pobedu. Ruka joj je ponovo zadrhtala, iskusnija Suares Navaro je uzvratila brejkom za 5:5 i potom odservirala sa 6:5. Kontaveit je izjednačila i bilo je jasno da će se igrati na razliku.

Presudili su iskustvo i mirniji nervi španske teniserke. Povela je sa 7:6, a potom je u narednom gemu iskoristila treću meč loptu i to tako što je Estonka loptu poslala u aut.

"Anet je dobro počela, ali znala sam da moram da se borim da bih okrenula rezultat u svoju korist. Bio je to veoma dobar meč i srećna sam što sam u narednom kolu. Kada sam gubila sa 4:1 u drgom setu, rekla sam sebi da moram da nastavim svoju igru i to se isplatilo", izjavila je teniseka iz Španije.

Nju u četvrtfinalu očekuje bolja iz meča Voznjacki - Ribarikova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve